onsdag 5. desember 2012

Dine beste restetips for julematen - vinn kokebok!

Her planlegges julens resteoppskrifter, og vi har spist en utrolig god langstekt ribbe i dag (6 timer på 120 grader), bare for å ha ribbe å lage restemat av senere i uka :-)

I år tenkte jeg at jeg skulle høre med dere mine kjære lesere hva som er deres beste tips for å spise opp rester av julematen. Alle familier har sine juletradisjoner, og alle familier har sine egne tradisjoner for hva man gjør med restene etter julemiddagen, enten det er å maule dem kalde til nattmat, spise dem til frokost eller servere dem utover i romjula med nytt tilbehør. Vil gjerne høre tips for rester av julekaker, risgrøt, klementiner eller marsipan også!

Skriv tipset ditt i kommentarfeltet under innlegget. 12. desember kårer jeg det beste tipset, og vinneren får en utgave av høstens beste kokebok, Matmisjonen, tilsendt i posten.

Jeg skrev selvfølgelig om rester av julemat både i fjor og i forfjor, her er noen av favorittoppskriftene:

Ertesuppe på pinnekjøtt
Lefsechips
Rislapper
Kalkunfrikassé


13 kommentarer:

 1. Jeg liker godt britenes tradisjon med romjulscurry for å bruke opp kalkunrester. Noen curryer er jo også gode med potetrester, så sant de ikke er helt ihjelkokte. Ellers har jeg stort sett bare endt opp med å lage meg smørbrød med kalkun og waldorfsalat ...

  Rester av julekaker er godt som bunn i ostekaker, men hvis man bare har de lyse, fete igjen, er det fint å tilsette litt havregryn. Man kan også lage pepperkakeis ved å tilsette pepperkakesmuler i hjemmelaget vaniljeis eller røre det inn i myknet kjøpeis.

  SvarSlett
 2. Her var det mange gode tips, Heidi. Merker jeg gleder meg mer til restene enn til selve hovedmåltidene i jula! namnam...

  SvarSlett
 3. Når vi feirer jul i Danmark spises det både ribbe og and på juleaften, og deres tradisjon med en full dansk julefrokost blir de fleste restene spist opp der.

  Utover det er jeg også veldig glad i "Ribbensteg sandwich", som er en super måte å bruke opp både ribbe og rødkål på. Og det smaker så godt at det ikke er noen som helst "restemat" følelse over det.

  SvarSlett
 4. Den ultimate restematen i jula er riskremen, syns jeg. Ellers er et godt tips til tørre lomper og rester av runde edameroster å lage et lite mellommåltid av det mellom sen frokost og middagsbesøk. Legg lompa på en asjett, ha på litt osterester og sett det hele i mikroen til osten har smelta.

  SvarSlett
 5. Både pinnekjøtt og ribbe kan jazzast litt opp med chili, ingefær og sweet chilisaus. Saus inn, legg i langpanne, bak i ovn. Då blir det orientalsk og deilig og får ein heilt annan smak som ikkje minner om julemat i det heile.

  Marsipan, særleg kjøpt, står seg lenge i kjøleskapet. Kanskje den kan frysast og? Eg veit ikkje. Når juletida har satt seg litt og det passer med kake igjen anbefaler eg denne frå Nigella: http://www.nigella.com/recipes/view/easy-almond-cake-150

  Riskrem er godt og obligatorisk - men eg likar og godt rislappar! Særleg om kvelden, etter ein laang aketur i måneskinnet, då er det deilig med varme rislappar til kveldsmat.

  Klementiner har eg jammen ingen tips på. Dei går stort sett ned på høgkant:)

  SvarSlett
 6. Rester av pinnekjøtt hakker jeg, blander med litt vårløk og kremost med urter og nykvernet pepper, og ruller det inn i lefser. Delt i biter er det nydelig som tapas eller bare som en godbit da man passerer kjøleskapet :)

  SvarSlett
 7. Knus opp pepperkaker med smeltet smør for å lage bunn til en juleinspirert ostekake :-) Yum!

  SvarSlett
 8. Hei.
  Mat som skal være varm, varmes opp. Kald mat som skal være fram, tas fram. Velg drikke, sett deg ned å spis.

  Kontakt meg; andrea.hjeldnes@hotmail.com
  Ha en fin adventstid.

  Varm klem fra Andrea.

  SvarSlett
 9. Så mange gode tips! Flere som gleder seg mest til restene i jula, eller?

  SvarSlett
 10. Ferdigdampet pinnekjøtt er supert å marinere i amerikansk BBQ-saus. Putt i fryseren i passelige småposer, og sleng på grillen en vakker sommerdag. Bedre spareribs får du ikke! (I tillegg tar det bare 5 minutter fra du tar de opp av fryseren til du kan sitte og glefse de i deg ;) )

  SvarSlett
 11. Mine beste restetips:

  Rester av ribbe puttes opp i en wok med smak av chili,kokos,ingefær og hvitløk 1juledag.
  Risgrøt rester fra lillejulaften brukes til riskrem på julaften.
  Medisterkaker og julepølser skjæres i tynne skiver og legges på lefser smurt med sennep og brukes til juletapas 2juledag:)
  Poteter fra julaften brukes til potetsalat første 1juledags frokost og klementiner presses til juice som vi har til frokost i løpet av julen:)

  SvarSlett
 12. Takk for veldig mange gode tips! Pinnekjøttkremen til Tina T stikker av med bokpremien. Sender du meg adressen din, Tina? restemat@gmail.com

  SvarSlett
 13. Hello Everybody,
  My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

  BORROWERS APPLICATION DETAILS


  1. Name Of Applicant in Full:……..
  2. Telephone Numbers:……….
  3. Address and Location:…….
  4. Amount in request………..
  5. Repayment Period:………..
  6. Purpose Of Loan………….
  7. country…………………
  8. phone…………………..
  9. occupation………………
  10.age/sex…………………
  11.Monthly Income…………..
  12.Email……………..

  Regards.
  Managements
  Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com

  SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr