torsdag 29. mars 2012

Ukens tips: kraft på rekeskall

Nå er de norske rekene på sitt beste. Ta vare på rekeskallene etter neste rekekveld, og lag en kraft som blir et supert utgangspunkt for skalldyrsuppe, saus eller rekecurry

ca 1/2 kg rekeskall med hoder
100 g smør
2 store løk i grove biter
2 fedd hvitløk
1/2 flaske hvitvin
1 ss tomatpuré
vann

Fres rekeskallene i smør til all fuktighet virker borte. Tilsett så løk, hvitløk og tomatpuré og fres videre i ca 1 minutt. Slå vin over og tilsett kaldt vann til det dekker. La dette småkoke/trekke i ca 20 minutter og sil over i en annen kjele. Kok kraften inn til omtrent halv mengde for å få en mer konsentrert kraft.

9 kommentarer:

 1. Så morsomt, jeg skrev for litt siden et innlegg om fiskesuppe laget med base av kokte rekeskall. Knallgodt!Skal prøve denne kraften neste gang :)

  SvarSlett
 2. Og jeg som har pleid å kaste rekeskallet. Tsk tsk.

  SvarSlett
 3. Var veldig fristet... og klarer ikke å ikke skrive det. Men du må jo spise opp maten din! :)

  SvarSlett
 4. Mmmm, denne ble digg. Gleder meg til fiskesuppa i morgen :)

  SvarSlett
 5. å, så bra! Er ikke ofte jeg får vite at folk faktisk har brukt oppskriftene mine. Stas!

  SvarSlett
 6. Hei! Har akkurat oppdaget bloggen din, og er kjempefan! Denne oppskriften lagde jeg på søndag, og brukte i fiskesuppe i dag, ble kjempebra, og fikk masse skryt av middagsgjesten. Lillemann - som ikke er noen middagsgutt - dyppet brødet i sausen gjentatte ganger(og droppa fisken, menmen. Trøsta meg med at det tross alt var hjemmelaget rekekraft!).

  Kom gjerne med mange flere oppskrifter :)

  SvarSlett
 7. Så gøy å høre, Mariann! Det går litt i perioder hvor aktiv jeg er på bloggen. For tiden er det litt stille fordi jeg akkurat har begynt i jobb etter et langt permisjonsår. Men legg gjerne igjen spørsmål og oppskriftsønsker på fb-siden min, det hjelper veldig på inspirasjonen :-) (i tillegg til kommentarer som denne da!)

  SvarSlett
 8. Hei!

  Laget fiskesuppe i går og brukte oppskriften din på kraft av rekeskall, som dannet en fantastisk god base. Super oppskrift! Har skrevet artikkel om dette, og har selvsagt kreditert deg. Se http://matosofi.com/2013/07/24/rekeskall-kraft/

  Ha en riktig fin sommer!

  SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr