Nå er de norske rekene på sitt beste. Ta vare på rekeskallene etter neste rekekveld, og lag en kraft som blir et supert utgangspunkt for skalldyrsuppe, saus eller rekecurry.
ca 1/2 kg rekeskall med hoder
100 g smør
2 store løk i grove biter
2 fedd hvitløk
1/2 flaske hvitvin
1 ss tomatpuré
vann
Fres rekeskallene i smør til all fuktighet virker borte. Tilsett så løk, hvitløk og tomatpuré og fres videre i ca 1 minutt. Slå vin over og tilsett kaldt vann til det dekker. La dette småkoke/trekke i ca
20 minutter og sil over i en annen kjele. Kok kraften inn til omtrent halv mengde for å få en mer konsentrert kraft.
torsdag 29. mars 2012
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettOg jeg som har pleid å kaste rekeskallet. Tsk tsk.
SvarSlettVar veldig fristet... og klarer ikke å ikke skrive det. Men du må jo spise opp maten din! :)
SvarSlett:-)
SvarSlettMmmm, denne ble digg. Gleder meg til fiskesuppa i morgen :)
SvarSlettå, så bra! Er ikke ofte jeg får vite at folk faktisk har brukt oppskriftene mine. Stas!
SvarSlettHei! Har akkurat oppdaget bloggen din, og er kjempefan! Denne oppskriften lagde jeg på søndag, og brukte i fiskesuppe i dag, ble kjempebra, og fikk masse skryt av middagsgjesten. Lillemann - som ikke er noen middagsgutt - dyppet brødet i sausen gjentatte ganger(og droppa fisken, menmen. Trøsta meg med at det tross alt var hjemmelaget rekekraft!).
SvarSlettKom gjerne med mange flere oppskrifter :)
Så gøy å høre, Mariann! Det går litt i perioder hvor aktiv jeg er på bloggen. For tiden er det litt stille fordi jeg akkurat har begynt i jobb etter et langt permisjonsår. Men legg gjerne igjen spørsmål og oppskriftsønsker på fb-siden min, det hjelper veldig på inspirasjonen :-) (i tillegg til kommentarer som denne da!)
SvarSlettHei!
SvarSlettLaget fiskesuppe i går og brukte oppskriften din på kraft av rekeskall, som dannet en fantastisk god base. Super oppskrift! Har skrevet artikkel om dette, og har selvsagt kreditert deg. Se http://matosofi.com/2013/07/24/rekeskall-kraft/
Ha en riktig fin sommer!
For en god stund siden frøs jeg ned nokså mye rekeskall som jeg tenkte jeg skulle bruke til å lage kraft av. Spørsmålet er om det er ok med skall som har vært lenge i fryseren (de var kanskje til og med fra opptinte reker - akkurat det husker jeg ikke). Noen som har erfaring/vet svar?
SvarSlettDet burde ikke være noe problem - men ta lukt-testen: lukter de ikke godt så kommer ikke kraften til å smake godt heller :-/
Slett