lørdag 25. desember 2010

Lutefisk til overs? Lag plukkfisk


Lutefisk er en av mine favoritter i jula. Man beregner raust med mat til de tradisjonelle julemåltidene, og da blir det alltid masse til overs. Lutefisk høres kanskje ikke fristende ut å gjenbruke, men du kan lage en god plukkfisk av lutefiskrester.

Det finnes utallige varianter av plukkfisk: med/uten løk, poteter oppi eller ved siden av, hvit saus eller bare fløte og smør. Her er en ganske standard oppskrift:

 


Plukkfisk (til omtrent to personer)
2-400 gr hvit fisk, renset og delt i biter
2-3 kokte poteter,uten skall
1 stor gul løk
50 g smør
3 ss hvetemel
1/2 l melk
1 ts hvit pepper
1/2 ts malt muskatnøtt
1 ts salt
1 liten kopp hakket persille eller gressløk.

Grovhakk løken,og surr myk i smøret (skal ikke brunes). Dryss over hvetemel og surr litt til. Spe med melken litt etter litt mens du rører konstant. La småkoke noen minutter. Krydre. Ha i poteter, fisk, persille og la alt bli varmt. Server med flatbrød.


Plukkfisk med lutefisk
Følg oppskriften over, men dropp løken. Bruk et par skjeer grov sennep i stedet for muskatnøtt, og server med stekt bacon. Du kan gjerne ha nye kokte poteter ved siden av i stedet for å ha poteter i sausen.

1 kommentar:

  1. Nam-nam-nam. Plukkfisk er en av mine favoritter. Jeg lager den helt anderleder, denne skal prøves om noen dager :-) Takk for tips, fortsatt god jul og god natt heter det vel... Klem

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr