lørdag 1. desember 2012

Brødpudding



Jeg har tidligere laget brødpudding på tørre rosinboller. Denne gangen har jeg dratt den enda lenger, og prøvd meg med hamburgerbrød. Det funka! Denne brødpuddingoppskriften, hvor brød/bolle-bitene skal ligge i eggeblandingen og trekke til seg smak og fuktighet, blir enda mer "pudding" enn den oppskriften jeg har brukt tidligere, og egner seg derfor også bedre til å kamuflere ymse bakevarer: pølsebrød, hamburgerbrød, kneipp-brød... alt kan gå, så lenge det ikke er muggent!

Oppskriften er hentet fra Tom Victor Gausdals bok Husmannskost (med noen modifikasjoner)

Oppskrift Brødpudding med diverse rester
Diverse lys gjærbakst, mengde tilsvarende ca 1/2 brød eller 3-4 boller.
2 dl kremfløte
3 dl h-melk
2 egg
100-200 g sukker (avhengig av hvor søt baksten er)
Frø fra en hel vaniljestang
1 god neve rosiner
100 g smeltet meierismør

Litt brunt sukker

Smør en stor brødform med smeltet meierismør.
Visp sammen alle ingrediensene til røren godt, del brød og boller i skiver eller biter og la det trekke 10-15 minutter i røren sammen med rosinene, før du heller alt i brødformen. Dryss på litt brunt sukker. og hell over resten av det smeltede smøret. Stek på 180 grader i 30-40 minutter til puddingen begynner å stivne og er pent brun på toppen.


Server med rød saus laget på syltetøyrester og/eller pisket krem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr