Det er kanskje ikke så mye risgrøt igjen i kjøleskapet så lang ut i januar, men dette er en klassisk resterett som kan brukes året rundt:
(20-30 lapper)
ca 1/2 l risgrøt
2 egg
2 spiseskjeer mel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
melk etter behov avhengig av hvor tykk grøten er.
Visp eggene litt og bland det tørre før du blander alt godt sammen. Stek lapper på 8-10 cm diameter i panne eller på takke, bruk rikelig med godt smør til stekingen!
serveres med sukker, syltetøy eller smør og geitost
Bra tips, just ris blir det ju alltid över av.. Tack!
SvarSlettEn liten advarsel: Prøvde å lage rislapper med "snarkokt risengrøt" for å få tatt bilde til innlegget. Det ble forferdelig! Risen er smakløs med gummniaktig konsistens, og rislappene ble mye vanskeligere å steke enn når de er laget med ordentlig grøt.
SvarSlett