fredag 9. mars 2012

Veggisburger av middagsrester

Som noen av dere kanskje har fått med dere er det kjøttfri måned på bloggen, og vi forsøker å spise minst mulig kjøtt i heimen også. Her kommer en oppskrift på veggisburgere som går ned på høykant hos både barn og voksne her i familien.

Jeg lager ofte en enkel kikertcurry med kokosmelk til hverdagsmiddag på sånne dager jeg verken har rukket å planlegge eller handle: med hermetiske eller ferdig bløtlagte kikerter blir det middag på bordet på under 20 minutter. Denne burgeren er laget på rester av en sånn curry, men du kan også ta utgangspunkt i en annen kikertgryte, linsestuing eller kokte linser. Jeg har forsøkt å lage burgere med tykk linsesuppe også, men da måtte det veldig mye egg og potetmel til for å få kakene til å henge sammen. Skal du forsøke det samme ville jeg anbefalt å la suppen renne av seg i et dørslag først. Du kan også bruke litt rester av kokte grønnsaker i veggisburgerne.

Kikertburgere
ca 1/2 l rest av tykk kikertgryte
2 egg
2 dl brødkrumme (malte brødsmuler)
2 til 5 ss potetmel (avhengig av hvor mye væske det er i gryteretten du bruker - prøv deg fram)

Du kan smakssette farsen med litt bbq-saus eller worcestersaus for å få "burgersmak", eller gå for en mer indisk variant med chili, koriander og spisskummin, alt etter hva du har lyst på og hvilke smaker som er i gryten du har rester av fra før.

Mos alle ingrediensene grovt sammen  med en stapper eller en stavmikser og stek på middels sterk varme i rikelig med nøytral olje, til kakene er pent gyldne og har sprø stekeflate. Server i burgerbrød eller rundstykker med aioli, salat, tomat og løk, og gjerne båtpoteter til.

1 kommentar:

  1. Hei:)
    Flott blogg altså!
    Men ble veldig nysgjerrig på den kikertgryta jeg... den er vel ikke på bloggen? Har prøvd å se etter den :O

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr