onsdag 7. mars 2012

Restetorsdag

For et halvt års tid siden ble nettstedet matvett.no lansert. Bak står prosjektet ForMat, et tiltak som er satt i gang av blant andre NHO mat og drikke, Landbruksdepartementet og Mljøverndepartementet for å kartlegge og redusere matsvinn. Restemat.no er veldig glad for at næringsliv og myndigheter fokuserer på matkasting, og at det settes i gang konkrete tiltak for å redusere matavfallet. Den største satsingen rettet mot oss vanlige forbrukere fra Matvett er konseptet "Restetorsdag". Tanken er at man i hvert fall én dag i uken skal gå inn for å spise opp alt som er til overs i kjøleskapet. Restetorsdag er inspirert av kampanjen "Meatfree monday", som etterhvert er blitt ganske godt innarbeidet i Norge som Kjøttfri mandag, blant annet fordi Grønn Hverdag og Framtiden i våre hender har promotert mandager som ukas kjøttfrie dag på facebook, twitter og i media. Her får du den nylanserte Youtube-snutten som skal promotere restetorsdag:



Så når du vurderer om du trenger å handle før morgendagens middag eller ikke - ta en litt ekstra grundig titt i kjøleskapet først!

Det finnes også en oppskriftsdatabase med over 100 restematoppskrifter på matvett.no - forsøk den hvis du ikke finner oppskrifter på det du har rester av her på restemat.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr