torsdag 22. mars 2012

Fried rice med reker

Det enkle er ofte det beste.

Da jeg begynte å samle restematoppskrifter var Fried Rice en av de første rettene jeg noterte ned. Men så oppdaget jeg jo når jeg begynte å blogge at det er nærmest uendelige muligheter for å lage spennende retter av restemat, og Fried Riced havnet lenger og lenger ned i oppskriftsbunken. Etterhvert begynte jeg å tenke at den dagen jeg legger ut et innlegg om stekt ris er det slutt på ideer, og på tide å kaste inn håndkleet. Her kommer omsider en Fried Rice-oppskrift, men ingen fare - jeg er ikke tom for ideer! Fried rice er bare veldig godt, veldig enkelt, veldig raskt og ikke til å komme utenom.

Til ca to personer bruker du 1 løk, 1/2-1 liter kokt ris, 1 kopp grønne erter (enten frosne, friske eller allerede kokte), to egg, omtrent 4 spiseskjeer smaksnøytral olje og litt soyasaus. Bruk en wokpanne eller stor stekepanne.Begynn med å surre løken blank i olje, deretter surrer du risen videre (kanskje du trenger mer olje, det er ikke akkurat low-fat, dette) og så ertene. Når alt begynner å bli gjennomstekt lager du en grop i midten hvor du heller de sammenvispete eggene. Rør litt i eggene så det stivner til en melllomting mellom eggerøre og omelett, før du blander alt godt sammen og heller over litt soyasaus. Ferdigrensete reker har du i rett før servering. Noen bruker både maiskorn og paprika i stekt ris, men jeg synes ikke det hører hjemme her, i hvert fall ikke i kobinasjon med reker.

3 kommentarer:

  1. Med eit stort smil kom 30årsgamalt minne fram -då ei venninne sin halvt indiske mannen delte kunnskapane. Ypparleg som studentvennemiddag og for travel småbarnsmamma. Han brukte gjerne reker og kjøt - andre alternativ har vore bokseskinke, krabbe, blåskjell, bacon - restar av det meste av kjøt og fisk og andre grønsaker!
    Har stort rislager-!

    SvarSlett
  2. Takk for kommentarer! Stkt ris er supert for å få brukt opp feks rester av påleggsskinke, stekt kylling eller annet kjøtt. Men siden det er kjøttfri måned på bloggen ble det bare reker denne gang :-)

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr