torsdag 25. mars 2010

Cæsarsalat med grillet kyllingbryst

Søndagens helstekte livéche-kylling har blitt til ikke mindre enn tre restemåltider. Til lunsj i dag ble det cæcarsalat med resten av det ene kyllingbrystet, som fikk seg en runde under grillen i ovnen.

Det som gjør en cæcarsalat til en ekte cæcarsalat er dressingen. Ikke noe poeng i å skulle finne opp hjulet på nytt, så stjeler dressingoppskrift fra matprat.no:

 * 2 eggeplommer
   * 1 ts dijonsennep
    * 2 g finhakket hvitløk
    * 3 stk finhakket ansjosfileter
    * 1 dl solsikkeolje
    * ½ dl olivenolje
    * Saften av ½ stk sitron
    * 30 g parmesan
    * ¼ ts salt
    * ¼ ts kajennepepper

Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.

Selve salaten er rett og slett bare romanosalat, som serveres med krutonger, parmesanflak og raust med dressing. Ofte får man den med kylling og/eller bacon i tillegg - da blir det et mer fullverdig måltid. Cæcarsalat er derfor en enkel måte å få brukt opp rester av stekt kylling på. 

Litt flaut at jeg ikke hadde hjemmelagete krutonger, men var nysjerrig på disse krutongene med solsikkefrø som var på tilbud på butikken...

2 kommentarer:

  1. Fabelaktig....
    Jeg er verdens dårligste på rester, kan ha en haug foran meg men kommer ikke på en eneste ide for bruk.
    Hadde også planlagt å lage en god salat og var på utkikk etter en god dressing til en kyllingsalat, er denne du nevner her å anbefale?

    SvarSlett
  2. Håper jeg kan inspirere til restefester! Cæcardressgingen er jo nydelig, men har en ganske markant smak pga ansjos og parmesan. Til en "vanlig" kyllingsalat ville jeg kanskje heller valg noe med litt mer sødme og syrlighet. En vinaigrette med honning og sitron feks? Eller urteolje!

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr