torsdag 18. mars 2010

Ukens tips: krutonger "the easy way"

Nok et brød-tips... Krutonger pimper opp alle slags salater. Min måte å lage urte- og hvitløkskrutonger på er veldig enkel. Brødet skal ikke være ferskt, men heller ikke helt tørt. 1-2 dager gammelt er perfekt. Når du vender brødterningene inn i urteoljen så pass på at de ikke trekker for lenge.

Jeg bruker:
2 dl nøytral olje (ikke olivenolje)
2-3 ss blandete tørkete urter, feks timian, persille og basilikum
1 ss salt
1 ts finmalt pepper
2 knuste hvitløsfedd

Bland alt dette i et syltetøglass og la det stå minst en time sånn at smakene får trukket skikkelig.

Fjern skorpene på ca et halv brød, og skjer i terninger.

Fisk ut hvitløksfeddene fra oljen og hell oljen over i en stor plastboks m lokk, feks en isboks. Ha brødterningene oppi , ta på lokket og rist iherdig noen sekunder. La brødet renne av seg litt på papir før du steker terningene i ovnen på 180 grader i ca 15minutter. Ha gjerne en bitteliten sprekk på ovnsdøra. La krutongene renne av på papir, så blir de knasende sprø. Bedre enn potetgull!

1 kommentar:

  1. Jeg er solgt, det blir en frisk og digg salat til middag i dag. Med avocado, kylling, parmesan, pancetta og din salatdressing og krutonger.

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr