onsdag 15. august 2012

Vi misjonerer!

Sammen med 9 andre matbloggere og matjournalist Hanne Stensvold har jeg skrevet om ekte mat i boka Matmisjonen, som kommer ut på Cappelen Damm i september. Boka er tilgjengelig for forhåndssalg her.


Dette er en bok fra bloggere som vil noe mer enn bare å spise deilige middager og skryte av det på bloggen sin... alle bidragsyterne har noe viktig på hjertet: noen brenner for ekte råvarer, noen brenner for tradisjonsmat, noen for vegetarmat. Og jeg skriver selvfølgelig om å kaste mindre mat, med tilhørende reste-oppskrifter. Vi som bidrar har ikke så mye til felles annet enn at vi har en naiv tro på at vi kan forandre verden bittelittegrann med matbloggingen vår... Og selvfølgelig en stor kjærlighet til mat, og et ønske om å inspirere og glede leserne våre.

Hanne som har redigert boka er en dreven matjournalist og -fotograf som etter flere år i Maison Mat og Vin nå driver frilans. Dessuten skriver hun bloggen Matmisjonen.

Noen av de andre bloggerne som bidrar i boka er Olav Birkeland (Hobbykokken), Ina Johnsen (Mat på bordet) og Cecilie Ødegård (Lekkermunn). Jeg er skikkelig stolt over å få være med på dette A-laget!

Fra forlagets omtale:

Opplev ekte mat og matglede når Matmisjonen presenterer de mest inspirerte matbloggere og deres beste hverdagsoppskrifter. I oppskrifter og tekster hylles de gode råvarene, hobbykokken og ekte matglede. Det handler om mattradisjoner, ren og naturlig mat, mat og miljø, slow food, økologisk og kortreist mat. Boken inneholder lekre oppskrifter på ekte og naturlig mat - alt fra langstekt lammelår, kylling i vin, sushi, bondeomelett, eltefritt ostebrød, linsecurry, tomatpesto, vafler, karamellisert eplemos mm. Med oppskrift på ingefærøl og spritser og oversikt over naturlig vin. 

1 kommentar:

  1. For en god ide! Jeg vil gjerne slå et slag for lønnesirupen som et alternativ til sukker - kan tenke meg at iskaffe med lønnesirup er sykt digg!

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr