Ungene i huset var først skeptiske til hjemmelaget ketchup, men da de fikk være med å lage den selv og smake til med sukker skjønte de at dette var gode greier. Og så er den jo så sunn at de får spise den med skje om de ønsker...
Denne oppskriften er altså tilpasset det familiens små forbinder med ketchup, og er kanskje litt tam på smak. Skal jeg lage "voksen-ketchup" bruker jeg noen soltørkete tomater og littegrann chilipulver i tillegg, noen ganger også et halvt revet hvitløksfedd.
1 kg tomatskalker og friske tomater
1 boks tomatpure
1ts salt
4 ss eplecidereddik
2 ss sukker
Del tomtene i fire, ha alt i en gryte og kok sakte opp. La småkoke i minimum 15 min, gjerne lenger, mens du rører av og til. Kjør alt til pure med stavmikser. Denne tomatsausen har ikke like lang holdbarhet som kjøpe-ketchup, men oppbevarer du den på glass med lokk i kjøleskapet holder den
seg i hvert fall et par uker. Lenger på uåpnet glass.
Denne oppskriften er altså tilpasset det familiens små forbinder med ketchup, og er kanskje litt tam på smak. Skal jeg lage "voksen-ketchup" bruker jeg noen soltørkete tomater og littegrann chilipulver i tillegg, noen ganger også et halvt revet hvitløksfedd.
1 kg tomatskalker og friske tomater
1 boks tomatpure
1ts salt
4 ss eplecidereddik
2 ss sukker
Del tomtene i fire, ha alt i en gryte og kok sakte opp. La småkoke i minimum 15 min, gjerne lenger, mens du rører av og til. Kjør alt til pure med stavmikser. Denne tomatsausen har ikke like lang holdbarhet som kjøpe-ketchup, men oppbevarer du den på glass med lokk i kjøleskapet holder den
seg i hvert fall et par uker. Lenger på uåpnet glass.
Det må jeg prøve å lage :)
SvarSlettSønnen min er desverre skeptisk til alt nytt jeg lager, men om jeg tar på uten at han merker det så kanskje det går :D Verdt ett forsøk
Jeg ble litt satt ut, for før nå hadde jeg aldri hørt om noen som ikke bruker tomatskalkene ...
SvarSlettNina - du kan jo prøve å helle tomatsausen på en Idun-flaske og se om han merker forskjell ;-)
SvarSlettHeidi - de er jo absolutt spiselige, men når man feks lager en tomatsalat caprese (skivet bifftomat, mozzarella og basilikum), tar ikke skalkene seg så pent ut på fatet.
Har du forsøkt å fryse ned ketchupen..? Fungerer det tro..? :)
SvarSlett