lørdag 3. mars 2012

Ukens tips: Dvask salat blir ny

Salat er en av de matvarene det kastes aller mest av. Jeg mener å ha lest et sted at rundt 40% av salat som selges i butikkene ikke blir spist, men går rett i søpla. Årsaken er vel en kombinasjon av relativt kort holdbarhet -  og at folks intensjoner er bedre enn de faktiske matvanene...

Det siste kan jeg neppe gjøre noe med. Men dvask salat har man jo ihverftall ikke lyst på. Skjærer du salaten av hodet og legger den i vann med isbiter i en 5-10 minutters tid vil slapp salat få tilbake mye av friskheten og krispen sin. Salaten får også lenger holdbarhet hvis du gjør dette rett etter innkjøp og så oppbevarer den i en tett plastboks eller plastpose i kjøleskapet. Det er viktig at du tørker salaten godt, helst i en salatslynge først. Det hjelper også å legge litt kjøkkenpapir i bunn av boksen eller posen til å suge opp evt vann som renner av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr