Kom over et genialt restemat-triks på matbloggen thekitchn.com: Bruk litt av pastavannet til å jevne pastasausen! Dette er visstnok et gammelt velkjent triks blant italisenske husmødre, men var ukjent for meg.
Hvis du ikke trenger jevning til pastasausen går det jo an å ta vare på en kopp eller to til neste gang du skal lage saus eller suppe? Ingen grunn til å slå ut pastavannet lenger, nei!
Les mer her:
Kitchn.com: Sausejevning med pastavann
torsdag 3. november 2011
ukens tips
Ukens tips: pastavann som jevning
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Eg tek alltid vare på litt pastavatn når eg serverer pasta med pesto. Så rører eg pestoen ut i ein kopp med pastavatn, og får ein mykje rikare "saus".
SvarSlettJeg ville nok ikke spart på pastavann, dette inneholder mye stivelse og er lett-bedervelig.
SvarSlettEn dag eller to i kjøleskapet burde vel være greit. Men dette trikset er jo først og fremst genialt når du lager pasta og saus samtidig :-)
SvarSlett