tirsdag 29. november 2011

Så godt som smør

For en ukes tid siden skrøt jeg breialt på twitter om at vi hadde smør både med og uten salt på butikken her, men allerede dagen etter var det tomt! Skrekk og gru!

Flere matblogger har i anledning smørkrisetidene lagt ut oppskrifter på selvkjerning av smør. Sjekk for eksempel ut Kjøkkentjeneste.

Jeg er foreløpig ikke så nøden at jeg har gått til det skritt (har fortsatt en pakke igjen i kjøleskapet), men er plutselig veldig glad for alt baconfettet jeg har tatt vare på i et syltetøyglass i kjøleskapet. For baconfett er supert å steke i, det meste blir bare enda bedre av å steke i baconfett enn i smør. Til og med pannekaker smaker godt stekt i baconfett! Fleskepannekaker med eplesyltetøy....vann i munnen! Og poteter stekt i baconfett, med ovnsbakte tomater og speilegg til...

Så ukens tips er altså: spis mer bacon, men ta alltid vare på fettet som renner av når du steker!6 kommentarer:

 1. Så smart! Eg har nok slått ut ein del baconfeitt, dessverre...

  SvarSlett
 2. Aldri for sent å begynne med nye gode vaner :-)

  SvarSlett
 3. Nam! Bacon, du er en kvinne etter mitt hjerte!

  SvarSlett
 4. Hehe, takk! Vil gjerne understreke at min kjærlighet til bacon ikke har noe med en eller annen diett å gjøre....

  SvarSlett
 5. Hvor lenge kan baconfett stå i kjøleskapet?

  SvarSlett
 6. Nøyaktig hvor lenge kan jeg ikke si, men jeg har brukt fett som har stått i ukesvis uten å bli harskt. Du må lukte/smake selv for å vurdere. Liten grunn til å bekymre seg for bakterievekst, det er både salt og fett og har vært varmet opp skikkelig, men harskt vil det jo bli etterhvert.

  SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr