mandag 6. juni 2011

Ukens tips: ta med restene hjem

Noen vil kanskje hevde at dette grenser til ekstrem-resting, men mange steder er "doggy bag" en hel kurrant ting å spørre etter når man spiser ute. Det burde det være i luksuslandet Norge også, hvor det kastes tonnevis med mat hver dag.

Her om dagen spiste jeg hummer på Rått Parti i Son. Et fantastisk måltid! Det er ikke ofte jeg spiser hummer, og hvis jeg gjør det er det nesten alltid ute. Men hummer-bisque er noe av det aller, aller beste jeg vet (første gang jeg smakte det fikk jeg tårevåte øyne...). Og hummersuppe og hummersaus kan man bare lage hvis man har skikkelig kraft. Så jeg spurte servitøren om jeg kunne få med skall og bein fra hummeren hjem for å koke kraft - og det fikk jeg, helt uten hevete øyenbryn og med entusiastiske råd om kraftkokingen.

Er du redd for å virke gjerrig hvis du skal spørre om å få ta med restene av et bedre måltid hjem, så prøv heller å si det på denne måten: "dette smakte helt fantastisk, men jeg klarer rett og slett ikke få ned en bit til - kanskje jeg kunne fått det med meg hjem og kost meg videre med det til nattmat?" Noen ting er selvfølgelig bedre egnet som rester enn andre - fersk fisk og kremete desserter villle jeg latt stå. Men hva med de gode ostene? Eller en halv svinedyr biff? Har du fått et kjøttstykke med bein kan jo det også bli med hjem til kraftgryta. Noe som er litt trist er at du ikke har lov til å ta med restene av vin eller annen alkohol hjem, men det går jo an å tenke kreativt hvis du har kjøpt en skikkelig dyr og god vin som du ikke klarer å drikke opp....

2 kommentarer:

 1. Godt tips - og hvorfor er vi så engstelig for å ta med restene hjem?
  Beste hilsen fra Superkokken :-)

  SvarSlett
 2. 2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.no
  Hvis du har lyst at din matblogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen!
  Velkommen!

  SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr