torsdag 14. april 2011

Omelett rett og slett

Snart påske, og egg over alt. Noen til overs?

Jeg vil gjerne slå et slag for omeletten! Til frokost, til lunsj, til middag, til nattmat. Omelett er utrolig kjapt å lage, du trenger kun to ingredienser, det er billig, det er supergodt, det er sunt - og restene dine blir et herremåltid på sim-sa-la-bim!
Omeletten på bildet er vel strengt tatt mer en frittata enn en klassisk omelett: med klippfisk, løk, poteter og cherry-tomater.  Ikke like lett og luftig, men godt lell, og mer mettende.

Du trenger sikkert ikke oppskrift på omelett, men her skal du få en likevel, bare for å minne deg på hvor utrolig enkelt det er:

Klassisk porsjonsomelett:
Bruk to til tre egg avhengig om vi snakker frokost eller middag, og hva som er av tilbehør. Pisk eggene hardt med en liten klype salt, og bittelittegranne vann (for å få den ekstra lett og luftig). Stek den i smør i en nonstick-panne på ganske sterk varme. De første 20-30 sekundene rører du eggeblandingen litt rundt, før du lar den "sette" seg. Når omeletten er blitt nesten fast, men bare nesten, river du over ost og/eller det du måtte ønske av fyll (se under). Etter omtrent et halvt minutt heller du den forsiktig over på en tallerken.

Forslag til fyll i klassisk omelett:
- revet parmesan eller cheddar (eller annen sterk ost), og tomathakk (ikke fra boks!)
- stekt sopp og spinat, med sprøstekt bacon ved siden av
- stekte grønnsaker (gjerne rester fra gårsdagens middag)
- urter og mozarella (eller annen mild ost)
- skinke-rester og stekte champignonger

Nå som det snart er aspargessesong anbefaler jeg sterkt en plain omelett med en god spekeskinke og asparges til. Godt brød med meierismør ved siden av, så har du middagen klar.

Og bruker du økologiske egg fra frittgående høner trenger du ikke ha dårlig samvittighet heller...


Vil se hvordan man lager en perfekt klassisk omelett anbefaler jeg denne snutten med Julia Child på youtube.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr