onsdag 11. august 2010

Chili con korv (pølsegryte, altså)

Grillsesongen er på hell, men i kjøleskapet hos oss ligger det fortsatt grillpølser. Flott, da er restemiddagen i boks!


Pølsegryta er inspirert av Chili con carne, et veldig godt utgangspunkt for å få brukt opp all slags rester av kjøtt. Det fine med denne type gryte er at du også kan få brukt opp rester av salsaer og lignende. Har du litt kokt ris i kjøleskapet hiver du det oppi også, i stedet for å koke ny ris og servere ved siden av. Dette er røff, lettlagd, næringsrik og god mat. Passer godt på en regnværsdag! Spis gjerne foran tv'en, og drikk øl eller rødvin til.

Her er en omtrentlig oppskrift:

Pølsegryte (3-4 pers)
1 løk
4 fedd hvitløk
ca 400 g pølser (grill, wiener, kjøttpølser, "rå" eller stekte)
1 boks (ca 400 g) svarte el brune bønner
1 boks grovhakkete tomater
1 ss tomatpure
1 ss frisk timian (hvis du har - du kan også bruke tørket, eller andre urter)
1 ts "smoked red pepper" eller chilipulver (evt paprikapulver for en mildere gryte)
1 ts spisskummin (kan droppes)
1 ts sukker
1 ss balsamico-eddik
chili etter smak, frisk el pulver
salt  og pepper

Grovhakk løk og hvitløk og surr i olje sammen med chili og sort pepper. Skjær pølsene i små terninger og ha i, sammen med frisk timian. Surr litt til før du har i resten av ingrediensene. La koke i ca 5 min. Oppi min gryte havnet også en slump grillsalsa og et halvt glass tacosaus (ups, kan virkelig ikke skjønne hvordan det har havnet i kjøleskapet mitt, altså...godt å bli kvitt det.).


4 kommentarer:

  1. så smart og enkel rett. kom over deg etter å vært innom 100%naturlig. og så flott side du har.. har allerede skrevet opp denne gryte og planen er å lage den allerede i løpet av helgen. Jeg er mer på tur mat delen, men har ikke kommet så lagt i min blogg enda..
    ønsker det forsatt en riktig god sommer...
    i dag skal jeg på sopp tur og fylle opp fryseren..

    SvarSlett
  2. Takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Fant du noe sopp?

    SvarSlett
  3. Hei! Flott blogg! Mye inspirasjon og smarte løsninger!

    Lurte på om det fungerer å fryse ned denne?

    SvarSlett
  4. Takk for hyggelig tilbakemelding! Du kan gjerne fryse pølsegryten, men siden den er laget på rester bør du være nøye med å varme den skikkelig opp før du spiser den (helst minimum 80 grader i 8-10 min)

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr