mandag 15. mars 2010

Klippfiskkaker med hvitløk og persille














Lovte oppskrift etter fredagens bacalao-middag. Klippfisk kan helt fint byttes ut med annen kokt fisk i denne oppskriften. Mengdeangivningen blir litt omtrentlig her..

100 gram kokt klippfisk el annen hvit fisk
1 dl tykk potetmos
1 hvitløksfedd
1/2 dl bladpersille
salt og pepper

hvetemel
1 sammenpisket egg
griljermel/strøkarving
matolje

Har du ikke potetmosrest stående bruker du 2 kalde kokte poteter og en liten fløteskvett. Grovhakk fisk, persille og hvitløk, eller kjør det sammen i kjøkkenmaskin. Bland sammen med potetmosen, salte og pepre.

Form små boller med hendene som du ruller først i mel, så egg, så griljermel. Stek pent gyldenbrune i panne med rikelig olje, eller frityrgryte.

Det ble rett og slett dritgodt, faktisk. Gikk til og med ned hos 1-åringen, uten at det nødvendigvis er et kvalitetsstempel...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr