tirsdag 23. mars 2010

Kyllingsuppe 1: Jødisk penicilin

Alle oppskrifter på jødisk kyllingsuppe begynner med kraftkoking. Kraften skal være helt klar.

Denne oppskriften har jeg stjålet fra allrecipes.com:
  • 1 hel kylling eller høne, alternativt resten av en helstekt en
  • 1 løk, i biter
  • 8 gulrøtter i biter
  • 1 pastinakk i biter
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 selleristenger
  • 1 neve frisk dill, grovhakket
  • salt og pepper etter smak
Ha kyllingen i en stor gryte sammen med grønnsakene og dekk med vann. Kok opp og la det syde i nærmere 2 timer uten lokk mens du stadig skummer fettet av gryta. Ha i hvitløken, legg på lokket og kok videre i 1-2 timer. Ta ut kyllingen og sil kraften. Plukk kjøttet av kyllingen, kutt det i små biter og ha i suppen rett før servering.

Tradisjonelt serveres jødisk kyllingsuppe med Matzoh-balls, en type melboller laget av et fint hvetemel. Flere oppskrifter inneholder også grønnsaker som skal serveres i suppen, i motsetning til denne hvor man bare serverer den avsilte kraften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr