Da jeg var liten het det French Toast og ble spist til kveldsmat, men Arme Riddere er vel det korrekte norske navnet. Uansett en finfin måte å bruke opp halvgammelt brød på.
Er det loff du har liggende så serverer du Arme Riddere med melis, kanel og friske eller frosne bær som en kjempegod dessert. Alternativt krem og syltetøy. Men du kan også lage "brødlappene" med litt grovere brød, feks kneip. Da er de gode til frokost, kveldsmat eller mumsemat, servert med syltetøy, sirup eller sukker.
Arme Riddere, ca 8 skiver
2 egg
3 dl melk
1 ss sukker
1/2 ts kardemomme
Brødskiver, gjerne 2-3 dager gammelt brød, gjør ikke noe om det er tørt i kantene.
Rør ingrediensene godt sammen. Hell røren i en litt flat form, feks liten langpanne eller ildfast form. Legg brødskivene oppi røren, etter noen minutter snur du dem. De må ligge minst 5 minutter i røren, men kan godt ligge lenger - dog ikke lenger enn 2o min, da blir de altfor soggy og vanskelig å steke
La dem renne litt av seg før du steker på middels varm panne til de blir gyldne og sprø i kantene. Spises lune.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar