mandag 1. februar 2010

Ukens tips: Vinslanter

Et velkjent tips er å fryse ned vinslanter i isterningbrett, så kan du ta opp akkurat så mye du trenger til feks sauser. Det funker fint med både hvitvin og rødvin.

Men hvis jeg har igjen litt mer enn en bitteliten slant, nærmere en halv flaske, eller mange små slanter etter en fest, så velger jeg heller å koke inn vinen med én gang. Når vinen får konsistens som balsamico-eddik eller utynnet saft heller jeg konsentratet på syltetøyglass og oppbevarer i kjøleskapet. Så er det niema problema å lage rødvinssaus eller rødvinsrisotto. Konsentratet holder seg leeenge i kjøleskapet. Også fint å bruke i gryteretter.

P.s. Dette funker bare med rødvin, hvitvin er det ikke så mye poeng å koke inn.

2 kommentarer:

  1. Hei:) Bra tips! Sånn sirup er godt til kjøtt vet jeg. Jeg har forresten syndet og glemt å drikke opp vinen min. Har en halvfull flaske som har stått på benken i vel tre uker. Er det sirupshåp for denne tror du, eller er den blitt i overkant sur?

    SvarSlett
  2. Du kan jo bare prøve? Farlig er det helt sikkert ikke :-) Sannsynligvis blir den litt mer som en eddik, men kan helt sikkert smake godt i sauser ol.l.

    Takk for kommentar ;-)

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr