søndag 31. januar 2010

Lysegrønn Laks










Supper er et godt utgangspunkt for å få brukt opp rester. Men hva med rester av suppe? Alle slags kremete supper er kjempefine å bruke som saus dagen etter, og et godt utgangspunkt for ovnsretter med fisk. Denne oppskriften er et direkte resultat av en spinatsupperest:

Lysegrønn laks til 3-4 pers
1/2 - 1 l. tykk, kremet spinatsuppe (prøv gjerne med andre supper!)
4 laksefileter
grov sennep
1/2 purre
salt og pepper
litt olje

Suppen helles i en ildfast form, legg laksefiletene oppå suppen. Smør grov sennep på fisken og strø over purreskiver. Salt, pepper og litt olje til slutt.
Settes i ovnen på 220 C i ca 15 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.

Du kan variere denne retten i det uendelige: prøv feks med soppsuppe eller asparges-suppe i stedet. Bytt ut laksen med hvit fisk. Bruk vårløk eller rødløk i stedet for purre. Dropp sennepen og strø over grovhakkete urter. osv....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr