onsdag 6. januar 2010

Rislapper


Det er kanskje ikke så mye risgrøt igjen i kjøleskapet så lang ut i januar, men dette er en klassisk resterett som kan brukes året rundt:

(20-30 lapper)
ca 1/2 l risgrøt

2 egg
2 spiseskjeer mel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
melk etter behov avhengig av hvor tykk grøten er.

Visp eggene litt og bland det tørre før du blander alt godt sammen. Stek lapper på 8-10 cm diameter i panne eller på takke, bruk rikelig med godt smør til stekingen!


serveres med sukker, syltetøy eller smør og geitost

2 kommentarer:

  1. Bra tips, just ris blir det ju alltid över av.. Tack!

    SvarSlett
  2. En liten advarsel: Prøvde å lage rislapper med "snarkokt risengrøt" for å få tatt bilde til innlegget. Det ble forferdelig! Risen er smakløs med gummniaktig konsistens, og rislappene ble mye vanskeligere å steke enn når de er laget med ordentlig grøt.

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr