onsdag 6. januar 2010

Appelsinsalat

 Har du rødkål og appelsiner liggende etter jula kan du lage en nydelig appelsinsalat som passer som tilbehør til kylling, kalkun og svinekjøtt:

Rødkål- og appelsinsalat (3-4 pers som tilbehør)

1/4 rødkålhode
2 store appelsiner
en liten neve dadler eller fiken (kan droppes, men veld
ig greit å få brukt opp om du har noen liggende)
1 neve frisk koriander (kan evt erstattes med persille)


Kålen finsnittes, appelsinen skrelles og skjæres i båter eller halve skiver. De tørkete fruktene strimles eller grovhakkes (fjern steiner). Korianderbladene drysses over. Dressing er egentlig ikke nødvendig fordi saften fra appelsinene gjør salaten både saftig og frisk, men du kan blande en enkel vinaigrette av balsamico, olivenolje, salt og pepper og helle over ved servering hvis du ønsker.


Har du derimot ferdig kokt rødkål til overs fra julemiddagen, prøv den som tilbehør til en blings med grov leverpostei, gjerne garnert med bacon og syltagurk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr