Jeg er egentlig ikke ribbe-fan, og synes det er befriende å ha unnagjort den tradisjonelle julemiddagen sånn at jeg kan eksperimentere med restene og prøve ut nye smaker og nytt tilbehør.
Ribbe kler asiatiske smaker veldig godt, og å putte restene i en wok er ikke dumt. Men kjøttet kan lett bli tørt hvis du steker det som det er. Jeg bader derfor kjøttet i hoisinsaus (som jeg kjøpte ferdig på glass) først.
Wok med resteribbe, ingredienser (pr pers):
100-200 g renskåret ribbe uten svor
1/4 kinakål i tynne strimler
1/2 rød paprika i tynne strimler
1 hvitløksfedd i tynne skiver
ca 1 cm revet frisk ingefærrot
1/4 rød finstrimlet chili (kan erstattes med chilipaste, eller tørket chili)
2-3 ss matolje
1 ss sesamolje
en liten neve salte peanøtter
ca 1 dl tykk hoisinsaus fra glass.
En dæsj lime- eller sitronsaus
Frisk koriander
Fremgangsmåte:
Riv eller skjær ribbekjøttet i tynne strimler, og bland det godt med halvparten av Hoisinsausen i en bolle. Stek kinakål og ingefær kjapt i olje (sesamoljen og 1 ss matolje) i en glovarm wok mens du hele tiden rører. Kinakålen skal bare såvidt falle sammen, ikke bli brun og gjennomstekt. Ha den over i en bolle og klem over litt sitron eller limesaft. Skru varmen litt ned og stek paprika, hvitløk og chili noen minutter, og bland det med kinakålen. Ha i mer olje, skru ned varmen enda litt, og stek det marinerte ribbekjøttet mens du rører hel tiden. Anrett på tallerken med grønnsakene i bunn, kjøttet oppå og dryss over peanøtter og frisk koriander (evt strimlet limeskall, eller en annen grønn krydderurt). Server umiddelbart med mer Hoisinsaus. Annet tilbehør er ikke nødvendig!
onsdag 26. desember 2012
stekt ribbe
Resteribbe Hoisin
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dette var godt :-)
SvarSlettJa, ikke sant?! Nesten så man får lyst til å kjøpe ribbe i februar også :-)
SvarSlett