onsdag 26. desember 2012

Resteribbe Hoisin

Jeg er egentlig ikke ribbe-fan, og synes det er befriende å ha unnagjort den tradisjonelle julemiddagen sånn at jeg kan eksperimentere med restene og prøve ut nye smaker og nytt tilbehør.

Ribbe kler asiatiske smaker veldig godt, og å putte restene i en wok er ikke dumt. Men kjøttet kan lett bli tørt hvis du steker det som det er. Jeg bader derfor kjøttet i hoisinsaus (som jeg kjøpte ferdig på glass) først.

Wok med resteribbe, ingredienser (pr pers):
100-200 g renskåret ribbe uten svor
1/4 kinakål i tynne strimler
1/2 rød paprika i tynne strimler
1 hvitløksfedd i tynne skiver
ca 1 cm revet frisk ingefærrot
1/4 rød finstrimlet chili (kan erstattes med chilipaste, eller tørket chili)
2-3 ss matolje
1 ss sesamolje
en liten neve salte peanøtter
ca 1 dl tykk hoisinsaus fra glass.
En dæsj lime- eller sitronsaus
Frisk koriander

Fremgangsmåte:
Riv eller skjær ribbekjøttet i tynne strimler, og bland det godt med halvparten av Hoisinsausen i en bolle. Stek kinakål og ingefær kjapt i olje (sesamoljen og 1 ss matolje) i en glovarm wok mens du hele tiden rører. Kinakålen skal bare såvidt falle sammen, ikke bli brun og gjennomstekt. Ha den over i en bolle og klem over litt sitron eller limesaft. Skru varmen litt ned og stek paprika, hvitløk og chili noen minutter, og bland det med kinakålen. Ha i mer olje, skru ned varmen enda litt, og stek det marinerte ribbekjøttet mens du rører hel tiden. Anrett på tallerken med grønnsakene i bunn, kjøttet oppå og dryss over peanøtter og frisk koriander (evt strimlet limeskall, eller en annen grønn krydderurt). Server umiddelbart med mer Hoisinsaus. Annet tilbehør er ikke nødvendig!

2 kommentarer:

  1. Ja, ikke sant?! Nesten så man får lyst til å kjøpe ribbe i februar også :-)

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr