mandag 17. september 2012

Bruk opp varmen din!


Det er alltid sånn at grillen er varmest ETTER at man er ferdig med både grilling og spising. Nesten uten unntak. Det irriterer meg sånn at jeg har gjort det til en vane å slenge på ett eller annet på den varme grillen, bare for å føle at jeg får "brukt opp" varmen skikkelig. Noen ganger blir det grillet dessert: fersken, ananas og nektariner funker veldig bra - gjerne med litt honning rislet over. Men like ofte griller jeg aubergine eller paprika, som jeg så lager sauser eller dipper av. Et annet tips er å grille tomater og lage hjemmelaget ketchup.

Grillet paprika er hovedingrediensen i den franske sausen "La Rouille" som er fast tilbehør til Bouillabaisse (tomatbasert fiskesuppe), men den kan også være en smaksbombe av en dipp, eller brukes som kald saus til fisk og kylling, eller på en liten bruschetta eller toast til en aperitif.

Det er bare en fordel om paprikaene er svartgrillet i denne oppskriften, det gir ekstra smak, og skinnet skal uansett av.

Oppskrift La Rouille/Pikant paprikasaus

4 grillete paprika (helst røde), skall, frø og stilk fjernet.
1/2 grillet rød chili (erstatt evt med chilipulver, eller litt frisk chili)
2 hvitløksfedd
1 skive lyst brød, gjerne halvtørt.
1 dl olivenolje
En dæsj sitronsaft og salt etter smak

Kjør alle ingrediensene til en litt kornete mos/grov puré i blender eller med stavmikser. Et Voila!

Denne sausen kan du selvfølgelig lage av paprika som er grillet i ovn også, eller bruke opp stekt paprika fra gårsdagens middag. Men sausen blir som sagt best (og mest "riktig") hvis paprikaene er lett svidde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr