tirsdag 28. desember 2010

Ukens tips: Julekaker til overs?

Har alle de syv sortene fått ben å gå på i jula, eller er de degradert til inn- og ut-kaker? Hvis det siste er tilfelle kan du kanskje finne bedre måter å bruke de nå litt tørre julekakene på...

De fleste typer småkaker blir kjempegode som "smuler" i tilslørte bondepiker. Prøv gjerne en julepike-variant med multer, smuldrete goro- eller sandkaker og pisket kremn tilsatt littegrann kardemomme.

I en ostekakebunn kan du også godt bruke julekaker. Smaker spesielt godt til en ostekake med appelsinsmak.

Ellers smaker pepperkaker nydelig med blåskimmelost til et glass portvin...

Oppskrift på klassiske tilslørte bondepiker finner du her (klikk.no)


Har du andre måter å få brukt opp rester av tørre julekaker? Legg gjerne igjen tips i kommentarfeltet!

7 kommentarer:

  1. Julekake som er blitt litt tørr er kjempefin til å bruke aom arme riddere. Bruk vanlig oppskrift, stek dem og spis med syltetøy.

    SvarSlett
  2. Takk for tilbakemeldinger! Her har jeg en oppskrift på arme riddere:
    http://restemat.blogspot.com/2010/02/french-toast-arme-riddere.html

    SvarSlett
  3. Smart! Jeg har ikke så mange rester i år, men da jeg leste dette tenkte jeg meg om. Vi blir fire til middag i kveld, og jeg hadde egentlig tenkt å hoppe over dessert og bare servere sjokolade og frukt. Men dessert er jo godt, og jeg har ikke spist så mye julete mat eller festmat denne jula ...

    Jeg har noen småkaker som jeg uansett ikke har så lyst på, jeg har en nesten full boks kremfløte som går ut i dag, jeg har en appelsin, og jeg har hjemmelaget appelsinmarmelade. Så i kveld skal jeg legge kakesmuler lagvis med krem og marmelade, i pene glass, og toppe med noen appelsinskiver og en krumkake stukket nedi for litt ekstra schwung. Kanskje strø over litt malt kanel og revet muskatt? "Sammenraskede oslopiker" vil jeg kalle komposisjonen. Takk for inspirasjon, og godt nytt resteår!

    SvarSlett
  4. Hei Strekker,
    Dette høres kjempegodt ut. Ingen ting er bedre å høre enn at bloggen min gir konkret inspirasjon: tusen takk for tilbakemeldingen din som ga meg en ekstra fin start på det nye året :-)
    Louise

    SvarSlett
  5. Tusen takk formeget interessant og inspirerende blogg!
    Tørre julekake smuldres opp og røres sammen med vaniljeis her i huset :-)
    Spesielt godt med de tørrkakene med masse smak (pepperkaker, ingefærnøtter, ...)

    SvarSlett
  6. Takk for godt tips, Moan! Syltetøyrester kan kanskje gå samme veien?

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr