torsdag 21. januar 2010

Min minestrone

Minestrone er Italias "nasjonalsuppe", men også en super resterett. Det er foreløpig den eneste oppskriften jeg vet om hvor man kan få brukt opp rester av kokt spaghetti. Som med alle nasjonalretter og klassikere finnes det x antall oppskrifter der ute... derfor lanserer jeg uten blygsel min egen variant, spesielt tilpasset restematkonseptet (derfor alle substitueringsforslagene):






Resteminestrone til ca 4 sultne
50g flesk eller bacon i små terninger
1/2 løk
1 gulrot
4 fedd hvitløk
1 liten boks tomatpuré
2 l hønsekraft/buljong
4 flådde hakkete tomater (evt 1 boks)
3 stenger stangselleri (kan erstattes m sellerirot)
1 kopp linser etter smak, feks en blanding av gule og grønne
1 kopp kokt ris eller kokt pasta, eller halvparten av hver (spaghetti kan fint brukes, kuttes i ganske små biter...)
1 kopp grønne grønnsaker, gjerne brekkbønner (velg selv om du vil bruke friske eller ferdig kokte/stekte)
Litt strimlet kål hvis du har
1 boks hermetiske bønner etter smak, feks "salat- og grytebønner"
Gjerne en kokt potet eller to hvis du har liggende.
Det du måtte ha av friske urter for hånden, aller helst timian og persille

Fres baconet sammen med løk, hvitløk, gulrot og stangselleri i litt olje. Ha pepper og tomatpuré oig surr litt videre. Hell over kraft/buljong, ha i linser og kok i ca 20 minutter. Evt rå grønnsaker haes i siste 5 minuttene. Ris/pasta og kokte grønnsaker haes i til slutt, varm opp alt til kokepunktet og la det trekke ca 5 min. Smak til med urter, salt og pepper.

Serveres med parmesanflak og litt urter, olivenolje og godt brød ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr