Mandager er min kjære hjemmepappa, det betyr som oftest pasta carbonara til middag. Noe alle i familien er veldig fornøyde med. Alle liker pasta, alle liker bacon, undertegnede har ikke vansker med å sette pris på å komme til ferdig middag - og, ikke minst, etterpå kan jeg og treåringen lage makroner av eggehvittene som blir til overs: Grunnoppskriften er superenkel: 50 g sukker pr eggehvitte. Dobbelt så mye av en valgfri tørr ingrediens.
Favoritten er
Hasselnøttmakroner med mørk sjokolade
4 eggehviter stivpiskes. Piskes videre med 200 g sukker. Rør forsiktig inn 250 g grovhakkete hasselnøtter og 150g grovhakket mørk sjokolade. Settes på plate med små skjeer, stekes på 180 C i 15 min. De skal være sprø utenpå og seige inni.
Enda enklere enn hasselnøttmakronene er
Kokosmakroner
3 eggehviter
150 g sukker
250 g kokosmasse
Settes på plate med teskje, stekes på 180 C 10-15 minutter til de har fått gylden farge. For å variere går det an å legge en sjokoladebit på toppe av makronene før de stekes. Sjokoladen smelter og renner ned over toppen, og smaken minner veldig om min barndoms favorittsjokolade, Bounty :-)
Lager også ofte en litt sunnere makronvariant, som krever litt mer arbeid
Havremakroner med tranebær
4 eggehvitter
200 g smør
200 g sukker
350 g havregryn
1 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 kopp tranebær
1 liten kopp hakkete mandler eller hasselnøtter
Stivpisk eggehviter og sukker. Bland alt det tørre og vend det forsiktig inn, sammen med smeltet og avkjølt smør. Stekes som over.
onsdag 20. januar 2010
tranebær
Makroner Makroner Makroner
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar