onsdag 20. januar 2010

Makroner Makroner Makroner

Mandager er min kjære hjemmepappa, det betyr som oftest pasta carbonara til middag. Noe alle i familien er veldig fornøyde med. Alle liker pasta, alle liker bacon, undertegnede har ikke vansker med å sette pris på å komme til ferdig middag - og, ikke minst, etterpå kan jeg og treåringen lage makroner av eggehvittene som blir til overs: Grunnoppskriften er superenkel: 50 g sukker pr eggehvitte. Dobbelt så mye av en valgfri tørr ingrediens.

Favoritten er

Hasselnøttmakroner med mørk sjokolade4 eggehviter stivpiskes. Piskes videre med 200 g sukker. Rør forsiktig inn 250 g grovhakkete hasselnøtter og 150g grovhakket mørk sjokolade. Settes på plate med små skjeer, stekes på 180 C i 15 min. De skal være sprø utenpå og seige inni.

Enda enklere enn hasselnøttmakronene er

Kokosmakroner

3 eggehviter
150 g sukker
250 g kokosmasse

Settes på plate med teskje, stekes på 180 C 10-15 minutter til de har fått gylden farge. For å variere går det an å legge en sjokoladebit på toppe av makronene før de stekes. Sjokoladen smelter og renner ned over toppen, og smaken minner veldig om min barndoms favorittsjokolade, Bounty :-)

Lager også ofte en litt sunnere makronvariant, som krever litt mer arbeid

Havremakroner med tranebær
4 eggehvitter
200 g smør
200 g sukker
350 g havregryn
1 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 kopp tranebær
1 liten kopp hakkete mandler eller hasselnøtter

Stivpisk eggehviter og sukker. Bland alt det tørre og vend det forsiktig inn, sammen med smeltet og avkjølt smør. Stekes som over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr