lørdag 5. mars 2016

Italiensk salat

Nei, jeg mener ikke sånn sausete majones med små biter av kokt skinke, gulrot og hvitbete. Faktisk omtrent så langt unna som du kommer innenfor kategorien salat: en frisk vintersalat med italienske farger og italienske råvarer: mozarella, spinat og soltørkete tomater. En typisk lunsjsalat jeg lagde av det jeg kom over i kjøleskapet en dag på hjemmekontor.

Jeg fant disse fine små mozarellakulene i butikken, men du kan selvfølgelig bruke vanlig fersk mozarella delt opp i biter, eller annen ost du har til overs i kjøleskapet. Reddikker ga litt krønsj og farge, men bruk det du har i kjøleskapet: paprika, vårløk, stangselleri eller en annen sprø grønnsak.

I salaten:
Grønn bladspinat
Frissésalat (eller en hvilken som helst annen grønn salat)
Avocado i skiver
Agurkbiter
Reddiker i skiver
Soltørket tomat i olje.

Over kvernet jeg litt pepper og skviset over noen dråper sitron og litt god olivenolje.

Luksus!

p.s. hvis du virkelig var på jakt etter oppskrift på en hjemmelaget utgave av den italisenske salaten du får kjøpt i butikken finner du en god oppskrift her:
http://www.frukt.no/oppskrifter/lunsj/italiensk-salat-med-skinke-/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr