Denne pastasalaten er kanskje min favoritt. Få ingredienser, lett å lage; men med smaker og konsistenser som utfyller hverandre - og et fullverdig måltid i seg selv. En fin blanding av salt, sprøtt, skarpt og mykt. I tillegg til at det er en perfekt lunsjrett funker den også fint som tilbehør til grillet kylling eller til å ta med til en spleisebuffet.
Pastasalat med avocado og bacon, lunsj til to:
1 liter kokt, kald pasta1 pakke (120-200 g) bacon (jeg bruker som oftest tørrsaltet bacon, det blir sprøest)
1/2 rødløk
1 stor avocado
1/2 dl god olivenolje
2-3 balsamico-sirup (evt vanlig balsamico-eddik og litt sukker)
2-3 ss kapers
En neve ruccola-salat
grovkvernet pepper
evt parmesan
Stek bacon på bakepapir i varm stekeovn og la det renne av på tørkepapir. Ha pastaen i en bolle og bland godt med olivenolje, balsamico, pepper og kapers. Skjær rødløken i tynne skiver. Del avocadoen i to og skjær kjøttet i tynne skiver/båter. Klipp baconet opp i små biter. Bland alt forsiktig sammen, dryss over mer kvernet pepper og eventuelt parmesanflak.
God lunsj!
(Lager du denne salaten en stund før den skal serveres må du gni avocadoskivene med en halv sitron så de ikke blir bruke. Eller dele og ha oppi avocadoen rett før servering)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar