Er det flere enn meg som har en halv rull marsipan fra jula liggende innerst i kjøleskapet? Da passer det jo fint at det er fastelavn på søndag. Fastelavn er på alle måter en god anledning til å spise opp alle
slags usunne rester som måtte ha lurt seg unna innerst i skapene, siden dagene markerer inngangen på 40 dagers faste fram til påske.
Revet marsipan er kjempegodt i krem til fastelavensboller:
Bruk et ganske grovt rivjern og bland forsiktig inn revet masipan i ferdig pisket krem. Del ferske (avkjølte) hveteboller i to og fyll med krem og eventuelt syltetøy. Det kan være greit å droppe sukker i kremen, ellers blir det vel søtt. Mengden marsipan må du nesten tilpasse etter eget ønske, men ikke bruk så mye at kremen blir helt kompakt og grøtete.
Og et annet lite tips: (tinte) fryste bær er utrolig godt til hveteboller med søt krem, og gjør bollene litt mindre kvalmende enn kombinasjonen krem, boller, melis og søtt syltetøy.
God fastelavn!
Les mer om fastelavn i wikipedia
Grunnoppskrift hveteboller:
1 kg fint hvetemel
1 pakke tørrgjær
150 g sukker
2 ts malt kardemomme
100 g smeltet smør
7 dl H-melk
Bland det tørre, lag en grop i midten og hell i lunken melk/smør-blanding. Elt deigen for hånd eller i kjøkkenmaskin til alt er blandet godt, men ikke så lenge at den blir seig og vanskelig å trille. Forhev gjerne deigen i 1/2 til 1 time, men det er ikke strengt tatt nødvendig. Del deigen i 20-24 emner som du triller til fine runde boller (skal de fylles med krem og syltetøy er det i grunnen en fordel at de heller er litt store og flate enn trillrunde små). La de ferdige bollene heve i minimum 30 minutter før du steker dem på 210 grader i ca 12 minutter.
fredag 17. februar 2012
ukens tips
Home
fastelaven
fastelavnsboller
hveteboller
krem
marsipan
ukens tips
Fastelavensboller med marsipankrem
Fastelavensboller med marsipankrem
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar