fredag 10. september 2010

Fiskekaker


I utgangspunktet er ikke fiskekaker restemat - de skal lages med fersk fisk. Men jeg har funnet ut at man kan blande en god del kokt og/eller frossen fisk med fersk. Bruker du for mye kokt eller frossen fisk blir det for lite bindemiddel. Du kan eventuelt bruke ekstra potetmel, men ulempen er da at kakene da blir ganske tørre og harde. Men altså: med utgangspunkt i fersk fisk kan du godt bli kvitt noen rester i fiskekakene. Litt kokt fisk går bra å ha i deigen, kokte poteter er supert, det samme er rester av potetmos. Du kan også blande i litt kokte grønnsaker i bittesmå biter. Prøv deg frem!

Her er en oppskrift å starte med:

Fiskekaker med purre og hvitløk (middag til 5-6 personer)
1 kilo hvit fisk, inntil 40% frossen eller kokt fisk
1 ss salt
4 ss potetmel
1/2 purre, finhakket el kjørt i matmølle
2 hvitløksfedd, finhakket el kjørt i matmølle
2 dl h-melk el matfløte
1 kald kokt potet el ca 1 dl potetmosrest

Kjør fisk og salt i matmølle, visp potetmelet ut i melken. Bland alt godt. Stek gyldne i en blanding av smør og olje. Server feks med potetmos m persille, stekt sopp og rømme - eller kalde med salat og aioli til lunsj dagen etter.

1 kommentar:

  1. Nam! Denne skal vi prøve oss på nå som vi kan fiske selv :) mvh http://dagogmarianne.blogspot.no/

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr