mandag 4. april 2016

Pasta med laks (eller: Verdens raskeste hverdagsmiddag)

Sponset innlegg


Denne superenkle middagen er en gjenganger hos oss. Mat på bordet på et kvarter, som garantert faller i smak hos både barn og voksne er en innertier for travle familier. Her har jeg brukt frossen laks fra holdbart.no som jeg baker i ovnen mens pastaen koker, men like ofte lager jeg dette med ferdigstekt laks eller ørret som er til overs fra gårsdagens middag.

Retten fungerer også supert med varmrøkt laks/ørret eller vanlig røkelaks.

Kremet pasta med sitronlaks

Til 4-5 personer:

600 g laks (fryst, fersk, stekt, røkt eller hva du måtte ha)
500 g pasta (farfalle, penne el.l.)
1 pose frosne grønne erter (300 g)
1 kartong kremfløte ( 3 dl)
3 eggeplommer
salt, pepper

For å få middag på bordet på et drøyt kvarter følger du denne framgangsmåten (dersom du har ferdigstekt fisk hopper du over punkt 1 og 2):

1. Skru stekeovnen på 125 grader.
2. Legg laksen i en ildfast form (ingen salting/krydring nødvendig med sitronpepperlaksen)
3. Kok opp vann til pastaen og kok etter instruksjoner på pakken (jeg har brukt hvit fiberpasta fra Holdbart.no).
4. Mens pastaen koker og fisken bakes i ovnen skiller du tre egg, og rører eggeplommene sammen med fløten, litt salt, og godt med kvernet pepper.
5. Når pastaen er ett minutt eller to unna ferdigkokt heller du av NESTEN alt vannet (la det være igjen maks. en desiliter) og setter kjelen tilbake på plata. Mens vannet fortsatt koker heller du opp i posen med erter. Kok ett minutt og ta kjelen av varmen igjen.
6. Ta laksen ut av ovnen.
7. Rør inn fløte/eggeblandingen i pastaen. Bruk to gafler til å dele laksen i litt store biter og bland den forsiktig sammen med pastaen.

Server med noen noen grønne salatblader eller modne tomater ved siden av, så har du en middag som både er kjapp, billig, mettende og sunn!


 
Få ingredienser
Sitronpepperlaksen trenger ikke krydres, og kan hives i ovnen både frossen og tint. Den er hurtigfryst og avgir lite væske når den stekes, og er derfor spesielt saftig og god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr