Mengdeangivelser er vanskelig her, fordi det er stor forskjell på hvor mye væske det er i potetstappe. Jeg måtte bruke ganske mye mel i min potetpuré-rest for å få dem til å henge omtrentlig sammen, men har du en grov og stiv potetstappe må du spe med melk. Min oppskrift er litt forskjellig den i Restekjærlighet, men det er altså ikke eksakt vitenskap vi snakker om her. Prøv deg fram!
Potetlapper - oppskrift:
Omtrent 5 dl potetmos/potetstappe/potetpuré2 egg
5-6 ss hvetemel
litt melk (ikke nødvendig hvis det er puré du har)
1/2 ts revet muskatnøtt
1-2 ts salt (avhengig av hvor salt ost du bruker og hvor salt potetmosen er i utgangspunktet)
3-4 dl revet jarlsbergost, eller andre osterester
Rør alle ingrediensene unntatt osten godt sammen. Lappene skal først bare stekes på en side. (Jeg stekte lappene på middels varme i bare olje for å få en litt frittert skorpe, mens i den opprinnelige oppskriften brukes det smør. En blanding er kanskje det beste). Så legger du godt med revet ost på halvparten av lappene, og legger de andre oppå med den stekte siden opp. La dem steke videre på lav varme noen minutter på begge sider til osten i midten er smeltet.
Likte du ideen? Stem på oss her davel: http://www.matbloggsentralen.com/2012/09/ukens-utfordring-poteter.html
SvarSlett