Her har du noen forslag til hva du kan gjøre med ulike tacorester:
Rester av Norsk Taco (dvs tacoskjell med kjøttdeig):
Brekk skjellene opp i biter og legg utover et ildfast fat. Ha over resten av kjøttdeigen og revet ost. Gratinér i ovnen i noen minutter. Eventuelle rømme og/eller salsa- eller tacosausrester serveres som dip ved siden av. (Eller se tipsene for bønnestuing under)Rester av tortillas med kylling (eller svinekjøtt):
Lag en tex-mex kyllingsalat, eller stek deilige quesedillas: ha litt olje i en stekepanne, legg sammen to hvetetortillas med kylling eller svin, ost, salsa og/eller tacosaus i mellom (prøv deg gjerne også frem med litt tomat, spinat eller andre grønnsaksrester). Stek på begge sider i pannen og del i fire ved servering.Rester av tortillas med bønnestuing (eller kjøttdeig):
Lag gratinerte enchiladas eller "tacopizza". Enchiladas lager du ved å rulle hvete- eller maistortillas med bønnestuing (eller kjøttdeig, og gjerne også litt grønnsaksrester) inni, og legge dem tett i en ildfast form. Oppå heller du tacosaus eller salsa og så masse revet ost på toppen. Varmes i ovnen til osten begynner å blir gylden (10-15 min). Tacopizza er noe så enkelt som en tacolefse med fyll oppå (se bildet over), toppet med ost og stekt i ovn i 7-8 minutter. Strø gjerne noe grønt over ved servering.... og så et lite stalltips helt til slutt: hvis du bruker bladspinat i stedet for salat som "grøntfor" på tacoen, så er det lettere å bruke opp det som blir igjen. Spinat blir ikke så fort dvask som isebergsalat el.l., og den tåler mye bedre å bli stekt eller varmet opp på annet vis.
GOD FREDDA!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar