fredag 29. april 2016

Tacotaco!


Ja, vi elsker taco. Ingen grunn til å skamme seg, tacomiddag kan være både godt og sunt, og kan varieres i det uendelige. Her i huset bruker vi ofte bønnestuing i stedet for, eller i tillegg til, kjøttt eller kylling. Avocado i en eller annen form er obligatorisk etter min mening, mens barna mener det samme om mais fra boks (sukk). Men uansett hvordan DU liker DIN fredagstaco, så blir det jo gjerne rester. Og kanskje er det så selvfølgelig at det er bortkastet å blogge om det... men tacorestene blir virkelig verdens beste kosemat! Gratinerte nachos til gullrekka? Quesedillas til søndagsbrunsjen? Mulighetene er mange (og gode). Og de oppkuttede grønnsakene som er igjen blir en perfekt liten side-salat.

Her har du noen forslag til hva du kan gjøre med ulike tacorester:

Rester av Norsk Taco (dvs tacoskjell med kjøttdeig):

Brekk skjellene opp i biter og legg utover et ildfast fat. Ha over resten av kjøttdeigen og revet ost. Gratinér i ovnen i noen minutter. Eventuelle rømme og/eller salsa- eller tacosausrester serveres som dip ved siden av. (Eller se tipsene for bønnestuing under)

Rester av tortillas med kylling (eller svinekjøtt):

Lag en tex-mex kyllingsalat, eller stek deilige quesedillas: ha litt olje i en stekepanne, legg sammen to hvetetortillas med kylling eller svin, ost, salsa og/eller tacosaus i mellom (prøv deg gjerne også frem med litt tomat, spinat eller andre grønnsaksrester). Stek på begge sider i pannen og del i fire ved servering.

Rester av tortillas med bønnestuing (eller kjøttdeig):

Lag gratinerte enchiladas eller "tacopizza". Enchiladas lager du ved å rulle hvete- eller maistortillas med bønnestuing (eller kjøttdeig, og gjerne også litt grønnsaksrester) inni, og legge dem tett i en ildfast form. Oppå heller du tacosaus eller salsa og så masse revet ost på toppen. Varmes i ovnen til osten begynner å blir gylden (10-15 min). Tacopizza er noe så enkelt som en tacolefse med fyll oppå (se bildet over), toppet med ost og stekt i ovn i 7-8 minutter. Strø gjerne noe grønt over ved servering.


... og så et lite stalltips helt til slutt: hvis du bruker bladspinat i stedet for salat som "grøntfor" på tacoen, så er det lettere å bruke opp det som blir igjen. Spinat blir ikke så fort dvask som isebergsalat el.l., og den tåler mye bedre å bli stekt eller varmet opp på annet vis.


GOD FREDDA!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr