mandag 10. mai 2010

Ukens tips: Bruk opp skallet!


Egentlig er det synd og skam med alle de sitronene som går rett i bøtta etter at man har skvist ut en liten dæsj sitronsaft. Får man brukt skallet til noe fornuftig så har man ihvertfall nyttiggjort seg litt mer av frukten.

Når du har flere halvskviste sitroner liggende på benken: skyll dem godt og tørk av skallet. Riv på et fint rivjern. Bland sitronskallraspet med vanlig hvitt sukker. La det stå en stund på kjøkkenbenken før bruk, og rør med en gaffel innimellom for ikke å få én stor klump. Lang holdbarhet.,

Nydelig som topping på desserter, til kakepynt (særlig ostekake!), is eller drinker. Prøv for eksempel panna cotta med friske bringebær og sitronsukkerstrø. Du kan selvfølgelig gjøre akkurat det samme med lime eller appelsinskall.

7 kommentarer:

 1. God idè! det funker også å ha sitronraspet i en boks i fyseren og ha det i kakedeiger, muffinsrøre osv. Det smaker som nyraspet!

  SvarSlett
 2. For en super god idè!! :)

  Dette skal absolutt prøves ut:)

  SvarSlett
 3. Dette var lurt. Det må jeg prøve.
  Her er mitt beste restetips: Den siste øsa med risengrynsgrøt som blir igjen på lørdagen bruker jeg i pizzadeigen om kvelden. Den kan også fint brukes i vaffelrøre eller andre gjærdeiger, men så snart den kommer innenfor kjøleskapsdøren har den en tendens til å bli glemt.

  Hilsen Sol

  SvarSlett
 4. Takk for tips, Ada Linnea! Lappesola: Risgrøt i pizzadeigen!?! Veldig interessant...skal prøves. Jeg bruker forresten ofte havregrøt i brøddeigen (oppskrift kommer).

  SvarSlett
 5. Jeg ser at dette er en gammel post, men jeg må bare kommentere likevel. Det er bare økologisk sitrus-skall som er ok å spise. All annen
  sitrusfrukt blir satt inn med antimuggmiddel, og skallet inneholder mye rester av sprøytemiddel. Begge deler er usunt for mennesker, og er ikke greit å spise.
  Se rapporten som ligger her: http://www.mattilsynet.no/mattilsynet/multimedia/archive/00059/Rapport__Rester_av_p_59417a.pdf side 60-62

  SvarSlett
 6. Oj, det var jeg faktisk ikke klar over. Takk for info, Martha Joy. Er jo ikke store mengder skal man får i seg, men kan være greit å være oppmerksom på det.

  SvarSlett
 7. Jeg har pleid å rive sitronene jeg bare skal bruke saften til og så oppbevare skallet i fryseren, men dette var virkelig lurt.

  SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr