lørdag 8. mai 2010

Hvilke rester har DU i kjøleskapet?

Da jeg begynte å skrive om restemat for noen måneder siden var jeg litt stressa for at jeg skulle komme til å gå tom for oppskrifter og ideer etter et par uker. Så langt er det tvert i mot - restemat viser seg å være et nærmest uuttømmelig tema! Det er alltid noen rester å få brukt opp, og nærmest uendelig mange mulige restematoppskrifter.

Men nå er de jo ikke sikkert at mine matrester er like aktuelle for alle andre... Derfor vil jeg oppfordre DEG, kjære eksklusive leser av denne bloggen, til å fortelle meg hvilke rester du sliter med å få brukt opp. Gi meg dine rester og jeg skal si deg hva du skal spise! Lover oppskrift og bilder på bloggen hvis noen utfordrer meg...

12 kommentarer:

 1. Fantastisk blogg!! :) Jeg legger meg til som følger, for dette er et tema også her i huset. Her bor nemlig bare jeg, med en kjæreste som er innom i tide og utide (hehe) så rester blir det alltids, selv om jeg forsøker være flink å bruke dem opp :) Gleder meg til å lese mer og få mange fine tips :)

  Klem Karina

  SvarSlett
 2. Synes egentlig jeg er ganske flink til å få brukt opp rester og planlegger sånn at jeg bruker råvarer i forskjellige retter samme uke. Det jeg allikevel ofte kaster er halve bokser med melkeprodukter som rømme, kesam og yoghurt. Når de har stått i kjøleskapet i en uke, så har jeg ikke lyst til å spise dem, selv om jeg vet at de sansynligvis helt fint kan spises. Fryses kan de jo heller ikke - eller kan de? Et annet problem jeg har, er at endel grønnsaker bare kan kjøpe i ganske store porsjoner (som de famøse gulerøttene) eller oppskrifter hvor man skal bruke en purre og så sitter man liksom der med de tre andre - og så godt synes jeg ikke purre er, egentlig...

  SvarSlett
 3. Jeg kaster mye vissen selleri. Den er liksom ikke så veldig innbydende, bare dvask, kjedelig og stram i smaken.

  Hilsen Sol

  SvarSlett
 4. Herlige utfordringer! Både gulrot, purre og selleri er supert å putte i kraft-gryta. Kutt opp i store biter og legg det i plastposer i fryseren. se http://restemat.blogspot.com/2010/01/ukens-tips-avskjr.html

  Når det gjelder meieriprodukter så kan de fryses hvis de skal brukes til en rett hvor de skal kokes inn.

  Kommer med en oppskrift med purre, gulerøtter og rømme om en liten stund...

  SvarSlett
 5. Jeg kom på en ting: Kunne du skrevet litt om matsikkerhet og rester? Det er noen ting som holder seg i evigheter i kjøleskapet, mens andre kan bli dårlige og giftige og skumle nesten uten at man merker det. Hvordan kan man stole på restene sine?

  SvarSlett
 6. Kunne du skrevet om matsikkerhet og rester? Hvilke rester bør man ikke spise? Hvor lenge kan de stå i romtemperatur før man bør slenge dem i kjøleskapet? Hvor langt kjøleskapliv har rester?

  SvarSlett
 7. Eva - veldig bra innspill. Jeg jobber faktisk med et innlegg om dette. Har jo noen egne kjøreregler, men leter etter litt mer autoriserte kilder på området... virker ikke som det er skrevet noe særlig om dette, verken på nett eller i kokebøker. Jeg vil gjerne jobbe litt mer med det sånn at det blir en ordentlig artikkel. Vil jo ikke gi råd som ikke er til å stole på.

  SvarSlett
 8. Epicureatricen, her er retten din:
  http://restemat.blogspot.com/2010/05/kremet-gulrot-og-purre-med-dill.html

  Ellers kan jeg anbefale gulrotpuré m koriander som tilbehør til kylling eller fisk. Og purre er fint i potetmos.

  :-)

  SvarSlett
 9. Vissen frukt
  Her i huset er vi blitt ganske flinke til å sjekke fruktfatet og ta hånd om den frukten som er lite innbydende pga"tidens tann",- men før den er dårlig. Vi deler frukten i store biter, putter i plastpose og i fryseren med den. Når vi får lyst på en liten påskjønnelse tar vi en pose frossen-frukt opp i hurtigmikseren og skvetter på litt juce.Fem sekunder kjøring og vi har en herlig smoothi. Heretter ingen frukt i søppla!

  SvarSlett
 10. Kjempesmart, takk for tips Trondheimstante!

  SvarSlett
 11. Et beger med rømmedipp

  SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr