mandag 17. mai 2010

Kremet gulrot og purre med dill



















Lovte oppskrift og bilde til lesere som ville dele sine rester med meg... Epicureatricen skrev at hun ofte sliter med å få brukt opp purre, gulrøtter og meieriprodukter som rømme og kesam. Med utgangspunkt i dette laget jeg en slags stuing som tilbehør til dagens stekte sei.

2-3 gulerøtter

1 liten eller 1/2 stor purre
1/2 til 1 beger rømme, creme fraiche el kesam (ikke den magre varianten)
1 bunt dill
1 liten løk
Skyll og rens grønnsakene godt. Er purren dvask tar du av det ytterste laget. Skjær uansett av de nederste 2 og øverste 10 centimeterne. Skrell gulrøttene med en potetskreller hvis de ikke er helt freshe. Del grønnsakene i 2-3 cm lange biter/stykker. Grovhakk løken. Surr løk i litt smør, når den er blitt blank har du opp i rømmen (el.l.), og grovhakket dill. Grønnsakene koker du i fosskokende, lettsaltet vann. Ha gjerne en dæsj hvitvin og en buljongterning oppi. Gulrøttene går oppi først, når de har kokt ca 5 min har du oppi purren og koker i 2-3 minutter til. Hell av vannet av grønnsakene, og hell rømmesausen over. Server ganske umiddelbart. Blir den stående lenge blir purren skikkelig seig og dvask. Smaker godt til stekt fisk, gjerne med nypoteter til.



Og enda bedre, dette kan du selvfølgelig gjøre med kokte el stekte grønnsaker som er til overs fra gårsdagens middag også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr