mandag 3. mai 2010

Ukens tips: Gjenbruk - suppe blir pastasaus
Jevnede supper kan bli supre pastasauser hvis du har laget for mye. Denne middagen ble til av en spinatsupperest, som fikk selskap av bacon og parmesan.

Supperest av feks soppsuppe, spinatsuppe eller aspargessuppe eller andre kremete supper får koke inn noen minutter (både får å få en litt tykkere konsistens, men også for å være sikker på at det ikke er noen lumske bakterieri en rest som kanskje har stått i kjøleskapet noen dager). Så tar du suppen vekk fra varmen og rører inn en eggeplomme eller to, gjerne også en liten fløteskvett og litt ekstra pepper, og litt revet ost (helst parmesan hvis du har). Varm opp igjen og rør inn i pastaen. Kan serveres med feks litt bacon eller røkelaks.

Ser for meg at både tomatsuppe og fiskesuppe også kan gjenbrukes som pastasaus, uten at jeg har prøvd det. Noen som har?

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Detta gör jag faktisk väldigt ofta. Dippen blir dressing på sallad och sopper blir som du säger pasta sås osv.....Lika spennande var gång och se hur man kan bruka ting och vad det blir till.

  SvarSlett
 2. Så bra! Kankskje du vil gjesteblogge en resteoppskrift her?!? :-)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Flott blogg! Håper det er ok at jeg linker tli deg? Hege

  SvarSlett
 4. Takk! Veldig hyggelig med lenke! Ser at jeg ikke har med pepperkverna i min liste - det skal jeg gjøre noe med asap!

  SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr