mandag 8. oktober 2012

Texmex tomatsuppe

Denne suppen er skikkelig restebonanza. Her får du brukt opp både supperester, tacorester og risrester om du har.

Mitt utgangspunkt var at det var masse tomatsuppe igjen fra torsdagens suppe- og pannekake-middag, men ikke helt nok mat til middag for hele familien. Derfor spedde jeg ut suppa med: brune bønner, kokt ris, mais, grønne erter og røkt chilipulver, og stekte noen ostesmørbrød til å ha ved siden av.


Hvis du er så heldig å ha rester etter tacomiddag får du brukt opp: (omtrentlige mengder i parentes)
Skivet/grovhakket løk (½)
Skivete/grovhakkete tomater (1-2)
Tacosaus (½ glass)
Tomatbønner/Chilibønner/brune bønner (1-2 dl)
Mais (2 dl)
Paprika (1 dl)
Revet ost

Surr først løken myk i olivenolje, deretter surrer du paprikabitene med hvis du har det, deretter rester av tacosaus og tomater. Så heller du over tomatsuppe (se grunnoppskrift), eller to bokser passerte tomater og 3-4 dl vann og lar det koke opp. Ha i de øvrige ingrediensene (inkl. kokt ris hvis du har), krydre med salt, pepper og chili og la alt syde til det er skikkelig gjennomvarmt. Den revne osten du har igjen fra tacomiddagen kan du enten bruke til å lage ostesmørbrød, eller du kan strø den på toppen av suppen ved servering.

Det som gjør suppen texmex er først og fremst bønner, mais og røkt chilismak. Så hvis du ikke har mais- og bønnerester anbefaler jeg at du åpner en boks av hver likevel. Rester av tacosaus gir chilismak, men det blir enda bedre hvis du bruker røkt chili/paprikapulver eller Chipotle-tabascosaus i tillegg.

Har du rester av stekt kjøttdeig kan du gjerne forsøke å ha det i suppen også, men for meg blir det litt for mye av det gode... Og guacomolen må du i hvert fall spise opp på annet vis.

4 kommentarer:

 1. Dæven, du er genial. Bruker du baconfett til noe?

  SvarSlett
 2. Nam denne så utrolig god ut :)
  Dette er noe mannen ville ha likt, for han elsker bønner!
  Ha en fin uke videre :)

  SvarSlett
 3. Takk skal dere ha! Det er klart jeg bruker baconfettet, Ragn. har flere bloggposter om akkurat det: http://restemat.blogspot.no/search/label/baconfett

  SvarSlett
 4. kool! Jeg skal aldri kaste baconfett igjen.

  SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr