torsdag 29. mars 2012

Reke- og gresskarcurry

Som den observante leser har fått med seg er det kjøttfri måned på restematbloggen. Selv om rekene gjør at denne curryen ikke er helvegetarisk rett, er det ikke langt unna. Og kjøtt er det i hvert fall ikke.

De norske rekene er faktisk på sitt aller beste på disse tider. Anbefaler rekekveld i finværet som er meldt til helgen, så kan du koke kraft på rekeskallene, og bruke både kraften og de rekene som blir igjen i en god varmende curry om værmeldingen slår til og det blir kaldere igjen... Dersom du renser rekene som blir til overs samme kveld og legger dem rett i en tett plastboks i kjøleskapet kan de faktisk holde seg gode 2-3 dager. Men anbefaler helst å lage curryen dagen etter.

Curry med reker og gresskar, 3-4 pers
Olje
1 løk
1/2 rød chili
1 ss tomatpuré
1 boks hermetiske kikerter
1/2 butternut- eller hokkaido-gresskar (eller hva du får tak i)
1 boks Cream of coconut (den tykkeste/feteste kokosmelken)
3-4 dl kraft kokt på rekeskall
1 ss fish sauce
2-3 stilker sitrongress
frisk koriander
evt litt salt eller soyasaus
Rensete reker (ikke fra lake!)

Fres finhakket chili, løk og tomatpuré i olje. Tilsett gresskar i terninger, kikerter, kokosmelk, kraft og sitrongress og la småkoke i ca 15 minutter. Smak til med fiskesaus og evt salt eller soyasaus. Rett før servering tar du ut sitrongress-stilkene og har oppi pillete reker og frisk, hakket koriander. Server med ris, nanbrød og chutney.

1 kommentar:

  1. Så fin blogg! Jeg er i prinsippet fan av å bruke "det man har", såfremt det ikke er muggent. Konseptet på bloggen din passer meg derfor perfekt. Som gresskarfan ble jeg dessuten nysgjerring på denne oppskfriften. Skal testes ut ved anledning:)

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr