søndag 19. februar 2012

Krempannekaker


Krem til overs etter fastelavnsbollene? Da bør du lage pannekaker i anledning feitetirsdag til uka, som tradisjonen tro er den siste fråtse-dagen før fasten setter inn. Pisket krem som har stått en dag eller to er ikke særlig lekkert å spise "au naturel", men finfint i pannekake- , svele- eller vaffelrøre. Pannekakerøren under gir tynne crépes, nydelig til dessert med friske bær og is, eller på klassisk vis med blåbærsyltetøy.


Pannekakerøre med krem, ca 12 pannekaker:
2, 5 dl fint hvetemel
1 ts salt
(sukker)
3, 5 dl vann
ca 1/2 ferdigpisket krem
3 egg


Rør først mel, salt, og eventuelt sukker (dersom kremen du skal bruke ikke er søt)  ut i vann og la det stå og svelle, minimum 20 min, gjerne noen timer. Pisk inn eggene, deretter rører du forsiktig inn den ferdigpiskete kremen. Stek tynne pannekaker i smør i ganske varm panne.

Jeg lagde pannekakene på bildet med marsipankrem, og uten sukker forøvrig.

Her i huset har vi forøvrig alltid suppe før pannekaker, kanskje du har rester etter søndagsmiddagen du kan bruke i en betasuppe?

Og har du boller som ikke ble spist opp i dag, kunne du jo forsøke deg på brødpudding?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr