tirsdag 7. september 2010

Ukens tips: Iskaffe


Har tidligere vært ute med pekefingeren mot å kaste kald te som står igjen på kanna. Det samme gjelder kaffe: har du laget dyr, god kaffe og det står igjen en halv kanne så hell kaffen på en plastflaske og sett den i kjøleskapet. Simsalabim - iskaffe!

Mannen i huset er en svoren tilhenger av iskaffe foran nattlige arbeidsøkter på hjemmekontor. Iskaffe er enda mer oppkvikkende enn varm kaffe, særlig hvis den er tilsatt noe søtt - så får man sukkerrushet i tillegg... Mannen pleier å røre ut sukker i kaffen før den er blitt kald, men det krever litt planlegging. Alternativt kan du søte kaffen med flytende honning, eller sukkerlake. Enkelte her i huset drikker soyamelk, og hvis du bruker en soyamelkvariant med vaniljesmak i den kalde kaffen får du luksus-iskaffe uten noe mer mekk. Jeg liker den litt nøtteaktige smaken fra soyamelk spesielt godt i iskaffe.

Men ett poeng er viktig å få med seg: det blir ikke god iskaffe på sur, gammel traktekaffe. Kaffen må være av god kvalitet, sterk, og ferskest mulig når den helles på flaske og settes i kjøleskapet. God kaffe er god kald, vond kaffe er enda vondere kald. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr