fredag 16. juli 2010

Iste



Hva med den kalde teen som står igjen på kanna?

Tenkt over hvor mange liter te du tømmer i kjøkkenvasken i løpet av året?

Alle skikkelige tedrikkere vet at te blir best når den trekkes i kanne, på løse blader. Så da trekker man gjerne en kanne - selv om man bare skulle hatt seg en kopp eller to. Bruk resten til iste! Hell den lunkne teen på en plastflaske og sett den i kjøleskapet, så har du et supert utgangspunkt for iste i sola neste dag.

Gode tee blir gode isteer, og ofte trengs ingen smakstilsetning. Heller du sukker i teen før den er blitt kald vil det løse seg lett opp, så har du ferdig søt iste. Ofte blander jeg grønn te med litt eplejus. Ander gode smakskomboer: Svart te med fruktsmak m litt tranebærjus eller solbærsaft, grønn te med lime og frisk mynte, Rooibushte med brunt sukker, en dæsj rom og litt sitronsaft.

Eller prøv te med vannmelonisbiter... flere forslag?

3 kommentarer:

  1. Hei! Super blogg:) Liker veldig godt ideen din om å verne om restematen! Jeg kommer til å følge deg videre. Du er velkommen til å ta en titt på den nyopprettede matbloggen min, hvis du ønsker det:) Hilsen Lene

    SvarSlett
  2. Takk for det! Og lykke til med kokebokutgivelse - spennende!

    SvarSlett
  3. Genialt. Dette skal prøves ut!
    Lena Margrethe

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr