søndag 2. mai 2010

Brødpudding - på tørre rosinboller
Med to småtasser i huset er bollebaking en hyppig helgeaktivitet: alltid gøy å bake sammen, aldri feil med ferske rosinboller. Men boller er definitivt best nybakte, så hva gjør man med de bollene som blir liggende uten å bli spist, to, tre, fire dager? Kaster dem? Å, neidu. Til søndagsmiddag med oldemor laget jeg brødpudding av de tørre rosinbollene. Det ble skikkelig mektig og skikkelig godt - oldemor på 93 skrapte skålen sin ren, og mannen, som egentlig ikke er noe dessertmenneske, forspiste seg...


Gammeldags brødpudding med rosinboller 4 pers
3 rosinboller, ikke nybakte, men heller ikke helt knusktørre

ca 100 g meierismør
ca 1/2 l H-melk eller en blanding av melk og fløte
1 vaniljestang
100 g sukker
2 egg

Skjære bollene i skiver og brun skivene litt i meierismør på begge sider.
Kok opp melk med frøene fra vaniljestangen. Visp egg og sukker godt sammen. Avkjøl melken litt og hell forsiktig i eggebalndingen mens du visper iherdig. Legg bolleskivene i pent i en ildfast form, evt 4 porsjonsformer, som er godt smurt med meierismør. Hell over røren. Sett formene på en rist midt i ovnen, og sett en langpanne med vann i nederst. Stek på 180gr i 30-40 minutter. Server med lettpisket kremfløte og rørte bær.

Du kan selvfølgelig bruke oppskriften med annet enn rosinboller også: julekake, brioche eller loff/fint brød. Bruker du brød så bruk litt sukker i panna når du bruner skivene, og ha litt ekstra sukker i røren også.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr