tirsdag 27. april 2010

Dagens restemiddag: Grønn suppe

Grønn suppe med bløtkokt egg er vårmat. Supergodt når den først norske spinaten kommer, men godt med importspinat også, eller selvplukkete nesleskudd - som er på sitt beste akkurat nå! Til dagens restemiddag brukte jeg en blanding av spinat og nesleskudd, fordi jeg hadde begge dele "for hånden". Brukte en restepotet til jevning. Har du kokte egg til overs fra søndagsfrokosten er det en finfin møte å få brukt opp dem på også. 

Grønn suppe med egg, 3-4 pers
ca 150 g spinat
ca 150 g brennenesle (små planter/skudd)
1-2 kokte poteter (optional, gir en litt tykkere konsistens på suppen)
1 løk
2 fedd hvitløk
ca 100 g sellerirot i terninger
litt smør
1 liter hønsebuljong eller kraft
2 dl tørr hvitvin (kan erstattes med noen dråper sitronsaft)

litt revet muskatnøtt
salt og pepper
evt litt fløte

1 kokt egg pr pers

Skyll spinat og nesler godt og tørk i salatslynge eller kjøkkenhåndkle. Grovhakk  løk og hvitløk og surr i smør. Skrell og skjær sellerirot i terning og ha i. Ha oppi litt mer smør som freser før du vender inn spinat og nesler. Når alle grønnsakene har fått surret litt heller du over kraften el buljongen og hvitvinen. Kok opp. Ha i den kokte poteten i terninger. La koke i ca 10 minutter eller til selleriroten er mør. Kjør det hele i kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser for å få en jevn glatt suppe. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt, og evt en fløteskvett.

Del eggene i to og ha i hver tallerken ved servering.

4 kommentarer:

 1. Du har da en helt fantastisk blogg du og! Nydelige bilder og spennende oppskrifter; det er så viktig:) Skal prøve med litt hvitvin i brenneslesuppen, litt helgeluksus;) Er så morsomt å komme over folk som er interessert i de samme tingene som en selv:D

  Hilsen Ada

  SvarSlett
 2. Flott blogg du har - flotte bilder!

  Trine ;)

  SvarSlett
 3. En blogg om å bruke rester og ikke kaste mat - SÅ inspirerende!!

  SvarSlett
 4. Tusen takk alle tre! Betyr mye å få ros fra drevne bloggere som dere :-D

  SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr