fredag 19. februar 2016

Marokkansk appelsinsalatNå er appelsinene på sitt aller billigste og beste: store, saftige, søte... Ikke bry deg om noen har litt skjønnhetsflekker på skallet, det er gjerne de som er mest modne og søte.

Denne desserten lærte jeg av noen venner som har bodd i Marokko. Den er en perfekt avlsutning på et kraftig måltid, men jeg lager den også som lunsj eller mellommåltid, gjerne med litt yoghurt eller kesam på.

Beregn ca 1 appelsin pr person. Skrell appelsinene med kniv så du får bort mest mulig av det hvite, bitre skallet. Skjær dem så i tynne skiver og legg dem pent på et stort fat. Strø godt med kanel over appelsinene. Når appelsinene er så søte som nå trengs ikke sukker, men har du endt opp med litt sure appelsiner så bruker du litt demerarasukker også. Jeg pleier også å ha over rosiner og grovhakkete mandler, selv om det egentlig ikke er en del av den opprinnelige marokkanske desserten. La salaten stå litt i romtemperatur før den serveres, da kommer sødmen i appelsinene best frem. Vil du jazze opp desserten kan du helle over en dæsj cointreau eller annen god likør.

Appelsinsalaten smaker utrolig godt bare som den er, men vaniljesaus eller krem til er heller ikke feil.

God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr