tirsdag 16. februar 2016

Beef Masala med storfebog

(Innlegget er sponset)

Hos holdbart.no har de nå inne ferdigkokt svinebog og storfeboh til svenskepriser. Kjøtt som passer perfekt til tradisjonsmat som lapskaus (prøv for eksempel denne), sodd (oppskrift her), eller rett og slett kjøtt med poteter og brun saus. Men med ferdigkokt kjøtt går det også kjapt å slenge sammen en curry etter smak. Kjøper du ferdig saus på glass er middagen ferdig på tiden det tar å koke ris, men det tar jaggu ikke mange minuttene ekstra å lage curryen fra bunnen av heller, særlig ikke hvis du har noen triks opp i ermet - og dem skal du få av meg!

Svinekjøtt er mye brukt i Sørøst-Asia, så den ferdigkokte svinebogen ville jeg helst brukt i en thai-inspirert curry eller suppe. Mens oksebogen funker bra i indisk/pakistanske gryter (selv om biffkjøttet er blasfemi for hinduer, bor det jo noen hundre millioner muslimer i India også, for ikke å snakke om Pakistan.) Med noen få ingredienser kan du lage en smakfull Beef Masala på tjue minutter:


Du trenger (3-4 personer):

1 pakke ferdigkokt storfebog med kraft (eller 500 g stekt biffkjøtt + 1 dl vann el. kraft)
1 stor gul løk
2 cm ingefær
3 hvitløksfedd
Fersk, rød chili etter smak (ca ½ for medium styrke)
2 ss tomatpuré
2 ss Garam Masala krydderblanding
1 boks cocounut cream
1 liten flaske (ca 2,5 dl) grønnsakssmoothie, for eksempel “the ugly one” fra Froosh.
salt, pepper og en klype sukker


Sånn gjør du:

Skjær løken i grove biter. Finhakk chili, hvitløk og ingefær. Har du en stavmikser med urtehakker bruker du denne, eller så hakker du så fint du klarer for hånd. Varm opp olje i en gryte. Ha i løken og surr et par minutter, før du øker varmen og freser hvitløk/chili-blandingen ett minutt sammen med Garam Masala-krydderet. Deretter hiver du opp i tomatpuréen og tørrsteker denne noen sekunder før du heller oppi kokosmelk, smoothie og kraften fra oksebokgen. La koke et par minutter mens du skjærer kjøttet i passe store biter. Ha kjøttet i gryten og la det bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper og eventuelt en klype sukker hvis du synes sausen mangler sødme.


Har du ikke grønnsakssmoothie kan du bruke en ekstra boks kokoskrem eller kokosmelk og tilsette litt finhakket spinat.


Servér med ris, pappadums eller nanbrød, og chutney etter smak:


En søt og frisk appelsinsalat passer godt til dessert etter en kraftig curry:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr